Θεσπρωτία: Στη Νέα Σελέυκεια Αλβανός έμπαινε σε σπίτια από μπαλκονόπορτες και παράθυρα, την ώρα που κοιμόταν οι ένοικοι!

Συνελήφθη στις 23-10-2020, νωρίς το πρωί, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές κατ’ εξακολούθηση –τελεσμένες και σε απόπειρα-, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις περί αλλοδαπών και όπλων.

Ειδικότερα, κατά την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε διάπραξη κλοπών κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρας σε σπίτια στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας από δράστη, ο οποίος εισέρχονταν σε αυτά από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι ένοικοι κοιμούνταν.  

Ειδική ομάδα που είχε συσταθεί από αστυνομικούς των παραπάνω υπηρεσιών και ήταν επιφορτισμένη με τη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών, με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εντόπισαν τον κατηγορούμενονα κινείται πεζός στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην κατοχή του αλλοδαπού, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου ασκώντας βία σε βάρος των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (καλέμι, πένσα, κατσαβίδια, φακός) και μαχαίρι.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που χρησιμοποιούσε ως χώρο για την απόκρυψη κλοπιμαίων («καβάντζα») βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος αυτών, το οποίο αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες.   

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει (9) κλοπές και δύο (2) απόπειρες, αφαιρώντας χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς και δύο κυνηγητικά όπλα, ενώ η συνολική λεία εκτιμάται ότι ανέρχεται στις -13.000- ευρώ.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια αφού σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Στη Νέα Σελέυκεια Αλβανός έμπαινε σε σπίτια από μπαλκονόπορτες και παράθυρα, την ώρα που κοιμόταν οι ένοικοι!
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7424386200909706829
item