Γιάννενα: Σοβαρά τα προβλήματα στην Πολεοδομία Ιωαννίνων

Σοβαρές είναι οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται συχνά στην Πολεοδομία Ιωαννίνων, την πιο νευραλγική ίσως υπηρεσία του Δήμου, με ομολογουμένως μεγάλο φόρτο εργασίας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που δημότες για ένα έγγραφο μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν καιρό για να το πάρουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις που αφορούν τα ακίνητά τους.

Τα δεκάδες προβλήματα αναδείχθηκαν σε σύσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, με τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και καταγράφονται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Σύλλογο ΟΤΑ (την υπογράφουν η Πρόεδρος Τίνα Ζέκα και ο Γραμματέας Γιάννης Σίμος).

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για:
- Τραγική υποστελέχωση που προέκυψε από την συνένωση των υπηρεσιών Πολεοδομίας, του Δ. Ιωαννιτών & Περιφέρειας, αντίστοιχα και αριθμούσε 70, περίπου, υπαλλήλους ενώ σήμερα αριθμεί λιγότερους από 30. Αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις σε νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας όπως ο έλεγχος των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κατασκευών, των ακαθάριστων οικοπέδων την περίοδο της πυροπροστασίας, η έκδοση οικοδομικών αδειών και η σύνδεση με τα δίκτυα, η χορήγηση βεβαιώσεων χρήσης γης και παρεκκλίσεων σε περιπτώσεις πολιτών που εντάσσονται σε προγράμματα, διενέργεια επειγόντων αυτοψιών, η χορήγηση αντιγράφων φακέλων για τακτοποίηση αυθαιρέτων/κατασκευών.

- Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων μέσω του νέου συστήματος πρωτοκόλλου «Ίριδα». Ο αυξημένος φόρτος εργασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη συστηματικής εκπαίδευσης, δεν επέτρεψαν την εκμάθηση του προγράμματος κατά την δοκιμαστική περίοδο…

- Οι υπάλληλοι γίνονται δέκτες διαμαρτυριών, απειλών, παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής ακόμα και μηνύσεων για τις οποίες όμως δεν φέρουν καμία ευθύνη, τόσο από αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς όσο και από απλούς πολίτες.

- Τα προβλήματα του κτιρίου: Δεν υπάρχει πρόσβαση σε ΑμΕΑ, δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής, δεν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης, υπάρχουν γραφεία που δεν αερίζονται σωστά, αλλά και ελλιπή μέτρα προστασίας εργαζομένων και πολιτών, λόγω covid 19.

- Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν και το γεγονός ότι μια κεντρική υπηρεσία που εξυπηρετεί πολίτες όλης της Π.Ε. Ιωαννίνων, βρίσκεται και λειτουργεί εκτός του διοικητικού κέντρου της πόλης και οι πολίτες πρέπει να διασχίζουν όλο το λεκανοπέδιο για να φτάσουν στον Κατσικά, όπου στεγάζεται η υπηρεσία.

Τα αιτήματα
Με δεδομένα τα παραπάνω προβλήματα ζητούν:
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (μηχανικούς, διοικητικούς, κλητήρες, οδηγούς) απαραίτητους για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών.
- Επιπλέον επιμόρφωση των εργαζόμενων τόσο στο «ΙΡΙΔΑ» όσο και σε όλα τα νέα πληροφοριακά συστήματα.
- Μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε πιο κεντρικό σημείο.
- Κατασκευή σύγχρονου κτιρίου που θα εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
- Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργεί προϋποθέσεις στοχοποίησης των υπαλλήλων και των υπηρεσιών…

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σοβαρά τα προβλήματα στην Πολεοδομία Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6980660919161768873
item