Πέτσας: Η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της -Ο πρωθυπουργός θα λάβει πρωτοβουλίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τον τρόπο που θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση μετά τις τελευταίες προκλήσεις.

«Η στρατηγική μας δεν αλλάζει, αλλά οι τακτικές κινήσεις μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης και της Παρασκευής θα ξεδιπλωθούν τις επόμενες μέρες. Η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της. 

Όσοι πίστευαν ότι η Τουρκία εννοεί όσα έλεγε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις αρχές Οκτωβρίου, διαψεύστηκαν. Με τις ενέργειές της σε Βαρώσι και Αιγαίο κάνει το αντίθετο από όσα την καλούσαν τα Συμπεράσματα της Συνόδου. 

Πρόκειται για σημαντική κλιμάκωση της έντασης. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει πρωτοβουλίες τις οποίες θα δείτε τις επόμενες μέρες», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας. «Είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε το νήμα. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης – 16ης Οκτωβρίου», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας: Δεν μπορεί η ΕΕ να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με δεδομένες τις τελευταίες κινήσεις της Αγκυρας, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου προκειμένου να εξετάσει μέτρα που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. «Χρειάζεται περισσότερο μαστίγιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας


epirusblog.gr
5 of 5
Πέτσας: Η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της -Ο πρωθυπουργός θα λάβει πρωτοβουλίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4174389615218802371
item