Γιάννενα: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στα Δολιανά Γιάννενα: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στα Δολιανά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στα Δολιανά

Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Δολιανά, στην οποία διαμένουν σήμερα 140 άτομα, οικογένειες, στη συντριπτική τους πλειονότητα από τη Συρία, θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει rapid tests στους διαμένοντες και στους εργαζόμενους στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται στην περιφέρεια. 

Μέχρι στιγμής η κατάσταση και στη δομή, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή του Πωγωνίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κων. Καψάλη εξελίσσεται ομαλά, αφού δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι και ο δήμος και οι πολίτες δεν ανησυχούν. 

Αντιθέτως, όπως τόνισε ο δήμαρχος Πωγωνίου είναι καθολική απαίτηση και ανάγκη τα τεστ αυτά να μη γίνουν μόνο στη δομή των Δολιανών, αλλά και ευρύτερα για τους πολίτες σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν.

«Το ότι δεν έχουμε μέχρι σήμερα κάποιο περιστατικό δε σημαίνει, ότι μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. 

Και εμείς, αλλά και οι πολίτες που δεν έχουν άλλη δυνατότητα να απευθυνθούν σε κάποιο νοσοκομείο στα Γιάννενα, θέλουμε να γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή, ώστε αν χρειαστεί να δράσουμε αναλόγως», ανέφερε οκ. Καψάλης.  

Στο δημαρχείο

Στο δημαρχείο Πωγωνίου τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για την προσέλευση και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Καψάλης δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις με ελάχιστους πολίτες, που αντιδρούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας ή στην καταγραφή των στοιχείων τους. 

«Για κάποιους ίσως είναι ενοχλητική η χρήση της μάσκας, η θερμομέτρηση ή η καταγραφή των στοιχείων τους, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι στη συγκυρία που βρισκόμαστε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε στο μέτρο του δυνατού την υγεία των εργαζόμενων του δήμου και τη λειτουργία των υπηρεσιών του δημαρχείου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Καψάλης. 

Πηγή: ele.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στα Δολιανά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 324369255956329558
Σχόλια

Τα καλύτερα

item