Κορωνοϊός -Βατόπουλος: «Η επιδημία μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις -Είναι λογικό να διακοπεί η διασκέδαση» Κορωνοϊός -Βατόπουλος: «Η επιδημία μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις -Είναι λογικό να διακοπεί η διασκέδαση» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός -Βατόπουλος: «Η επιδημία μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις -Είναι λογικό να διακοπεί η διασκέδαση»

Για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού και τα επιπλέων μέτρα μίλησε σημερα ο καθηγητής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Άλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στο MEGA o κ. Βατόπουλος τόνισε οτι από τη στιγμή που το νόσημα είναι απρόβλεπτο και μεταδίδεται πολύ εύκολα, συνεπώς και η επιδημιολογία του είναι απρόβλεπτη. 

Ο πληθυσμός δεν έχει αντισώματα, επομένως είναι ευάλωτος, δήλωσε. «Η επιδημία αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις εκτινάσσοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα ύψη», είπε χαρακτηριστικά.

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Για τα μέτρα υποστήριξε πως η κεντρική ιδέα είναι να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης και δεν βλέπει εναλλακτικές λύσεις για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Τόνισε πως η κύρια εστία μετάδοσης του ιού είναι εκεί όπου ο καθένας έχει την πιθανότητα να έρθει σε επαφή με σταγονίδια που εκπέμπει ένας άλλος άνθρωπος, όπου, δηλαδή, υπάρχει συνωστισμός και κυρίως εκεί που δε γίνεται χρήση μάσκας. Είναι λογικό, υποστήριξε, να διακοπούν οι μη αναγκαίες συγκεντρώσεις, όπως στη διασκέδαση.

Από την κυβέρνηση αναμένεται η λήψη μέτρων στήριξης για τους κλάδους που πλήττονται. Τέλος, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να υιοθετήσει τη νέα συμπεριφορά.


epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός -Βατόπουλος: «Η επιδημία μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις -Είναι λογικό να διακοπεί η διασκέδαση»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8966506577285680208
Σχόλια
item