Τσαβούσογλου: Εκνευρίστηκε με την Σουηδή ΥΠΕΞ – «Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνετε; Γιατί δεν ασκείτε κριτική στην Ελλάδα;»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε έντονο διάλογο με την ομόλογό του από την Σουηδία, Αν Λίντε, όταν εκείνη ζήτησε από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία αλλά και να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Hurriyet κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα των δύο υπουργών Εξωτερικών ο Τσαβούσογλου απάντησε εκνευρισμένος στην Αν Λίντε.

Η Σουηδή υπουργός, προηγουμένως, είχε ζητήσει από την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία και παράλληλα να μην παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Τότε, λοιπόν, ο Τσαβούσογλου απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας αρχικά «Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνετε; Μήπως υποστηρίζετε το PKK;»,

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε για την Κύπρο: «Λέτε ότι η Κύπρος είναι το κυρίαρχο δικαίωμα. Γιατί λοιπόν να μην μιλάτε για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων; Δεν δικαιούνται πόρους υδρογονανθράκων;».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο ξέσπασμά του προς την ομόλογό του, ασχολήθηκε και με την Ελλάδα, λέγοντας: «Γιατί δεν ασκείτε κριτική στην Ελλάδα για μια φορά όταν βυθίζετε βάρκες με τόσους πολλούς μετανάστες; Επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ έχει πνεύμα αλληλεγγύης, έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική».

Δείτε το video ΕΔΩ: https://youtu.be/-A2V2CwZhoI


epirusblog.gr
5 of 5
Τσαβούσογλου: Εκνευρίστηκε με την Σουηδή ΥΠΕΞ – «Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνετε; Γιατί δεν ασκείτε κριτική στην Ελλάδα;»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8402700862417534765
item