Ήγουμενίτσα: "Σφάζονται" για το λιμάνι Ηγουμενίτσας... Ήγουμενίτσα: "Σφάζονται" για το λιμάνι Ηγουμενίτσας... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: "Σφάζονται" για το λιμάνι Ηγουμενίτσας...

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την πώληση του  λιμανιού Ηγουμενίτσας, λήγει την Παρασκευή το απόγευμα και, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της "Καθημερινής", αναμένεται να εμφανιστούν έως επτά ή οκτώ επενδυτικά σχήματα.

Και αυτό γιατί είναι πολλά τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, βέβαια, πηγαίνει στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Οι τέσσερις ακτοπλοϊκές, που θεωρούνται σίγουρες, είναι ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι, ο ελληνικός Attica Group, ο γερμανικός Förde Reederei Seetouristik (που δραστηριοποιείται στην Αβάνα) και ο δανικός DFDS (που καλύπτει από φέτος τις γραμμές της Τεργέστης με την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα με δρομολόγια από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, καθώς εξαγόρασε πρόσφατα μεγάλη τουρκική ακτοπλοϊκή). 

Ακόμη ως πιθανοί αγοραστές εμφανίζονται  ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, άλλο σχήμα που φέρεται να απαρτίζεται από δύο Έλληνες εφοπλιστές, εκ των οποίων ο ένας δραστηριοποιείται στην ακτοπλοΐα και ο άλλος στην εμπορική ναυτιλία και το yachting, και τέλος ένας ελληνικός όμιλος με δραστηριότητα στην ποντοπόρο και τη διαχείριση αποβλήτων. 

Πρόκειται , πάντοτε σύμφωνα με την "Καθημερινή", για πληροφορίες της αγοράς που δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε διαψεύδονται από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ δεν αποκλείεται η εμφάνιση και άλλου όγδοου ενδιαφερομένου ενδεχομένως αμερικανικών ή και ισραηλινών συμφερόντων.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: "Σφάζονται" για το λιμάνι Ηγουμενίτσας...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1970867309091230324
Σχόλια
item