Γιάννενα: Θετικό σήμα για κορωνοϊό και από τα λύματα Γιάννενα: Θετικό σήμα για κορωνοϊό και από τα λύματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θετικό σήμα για κορωνοϊό και από τα λύματα

Θετικό σήμα για κορωνοϊό έδειξαν οι αναλύσεις της τέταρτης και πέμπτης σειράς δειγμάτων ακαθάρτων υδάτων των Ιωαννίνων, οι οποίες διεξάγονται από τα Εργαστήρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ.

Οι αναλύσεις ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα και οι δύο σειρές παρουσιάζονται μαζί λόγω της αναγκαιότητας διερεύνησης της ύπαρξης τάσης κατά το στάδιο αυτό. Τα αποτελέσματα έδειξαν θετικό σήμα στη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης, το οποίο ανιχνεύτηκε και σε επόμενη καταγραφή μετά από 14 ημέρες. 

Θετικό σήμα ανιχνεύτηκε, επίσης, στην περιοχή που απορρέει στο αντλιοστάσιο Πανηπειρωτικού Σταδίου. Το σήμα αυτό δεν ήταν ανιχνεύσιμο στην επαναληπτική δειγματοληψία μετά από 14 ημέρες. 

Τέλος, θετικό σήμα ανιχνεύτηκε στο σημείο όπου απορρέει η περιοχή του Άλσους. Η ύπαρξη τάσης όσον αφορά το σήμα αυτό θα αποτιμηθεί μετά την ανάλυση της επόμενης δειγματοληψία.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αναλύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι οποίες θα συνεχιστούν, είναι ακριβείς αφού ελέγχθηκαν και επαληθεύτηκαν με διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θετικό σήμα για κορωνοϊό και από τα λύματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7848645909502452674
Σχόλια
item