Γιάννενα: Ο Δήμος Ιωαννιτών μειώνει τα τέλη για να στηρίξει τις επιχειρήσεις

Μέτρα για τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες δέχονται τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε χθες η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Φ. Βάββα. 

Πρόκειται για δέσμη ελαφρύνσεων που αφορούν τόσο το υπόλοιπο του 2020, όσο και τη νέα χρονιά, που υπολογίζονται στις 700.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από ίδιους πόρους, όπως τονίστηκε χθες.

«Είμαστε σε δύσκολες μέρες και στα δύσκολα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε. 

Ο Δήμος έρχεται σήμερα να αποδείξει ότι είναι αρωγός της τοπικής επιχειρηματικότητας, ότι επιθυμεί έμπρακτα να στηρίξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του και μαζί την τοπική οικονομία…», τόνισε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις οριστικοποιήθηκαν μετά από συναντήσεις και συζητήσεις και θα εφαρμοστούν με την έγκρισή τους από τα συλλογικά όργανα.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φ. Βάββας ανέφερε ότι «σκοπός είναι να συνδράμουμε ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διατηρηθούν ζωντανές, να μην καταρρεύσει ο κορμός της τοπικής οικονομίας και εκτοξευθεί η ανεργία, να μην βιώσουμε μία άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική κρίση…».

Τα μέτρα ως τέλος του 2020
-Οριζόντια μείωση 50% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και οι οποίες διέκοψαν ή ανέστειλαν υποχρεωτικά και ολοσχερώς τη λειτουργία τους κατά την περίοδο εφαρμογής της ανωτέρω ΠΝΠ.
- Οριζόντια μείωση 30% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου και δεν εντάσσονται στην κατηγορία 1.
Το μέτρα (1) και (2) ισχύουν για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, θα εφαρμοστούν με συμψηφισμό των απαιτήσεων ανταποδοτικών τελών έτους 2021 και θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο του πλασματικού εμβαδού.
- Για τους κατέχοντες άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επέρχεται μείωση έως 50% των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, προς εφαρμογή των οριζόμενων στην παρ. 3 του άρθρου 65 του Ν.4688/24-05-2020.
Για το 2021
Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή θα προτείνει για το έτος 2021 τα ακόλουθα μέτρα:
-Οριζόντια μείωση τουλάχιστον κατά 10% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλα τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία στις τοπικές κοινότητες Μαρμάρων, Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου.
-Οριζόντια μείωση 40% του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για όλες τις ΜΜΕ επιχειρήσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
- Οριζόντια μείωση 40% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις επιχειρήσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
- Οριζόντια μείωση 30% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις επιχειρήσεις που κατά το 2021 θα διατηρήσουν ή θα προσλάβουν επιπλέον προσωπικό συγκριτικά με το Μ.Ο. του προσωπικού τους κατά το έτος 2020.
- Οριζόντια μείωση 30% των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις νεοϊδρυθείσες το 2021 επιχειρήσεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Δήμος Ιωαννιτών μειώνει τα τέλη για να στηρίξει τις επιχειρήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2084847552140740893
item