Επτά έτη για βουλευτές που δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά 


Η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε καταδίκη επτά ετών για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται πως κρίθηκαν ένοχοι και δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά οι πρώην βουλευτές: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρης Κουκούτσης.

Επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες: 7-10 έτη

Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Για τον πυρηνάρχη Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, ωστόσο, πρότεινε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και επτά ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Επίθεση στο ΠΑΜΕ

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ πρότεινε ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα, εκτός του Χρήστου Χατζιδάκη, ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για τον οποίο πρότεινε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Οπλοφορία 

Για το αδίκημα της οπλοφορίας, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές.

Μεταξύ των καταδικασθέντων για το εν λόγω αδίκημα είναι, ο Νίκος Μιχαλολιακος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και ο Νίκος Μίχος.