Bild: Νέα αυστηρά μέτρα σκέφτεται η Μέρκελ -Ανοικτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων

Η Ανγκελα Μέρκελ θέλει να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των κρατιδίων για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου λόγω της διασποράς του νέου κορωνοϊού, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, γράφει η εφημερίδα Bild.

Σχέδιο απόφασης για τη σύνοδο αυτή, το οποίο επικαλείται η Bild, αναφέρει ότι η Μέρκελ θέλει να καταλήξουν σε συμφωνία με τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων για να κλείσουν και τα γυμναστήρια, τα καζίνο και οι κινηματογράφοι, όπως επίσης τα θέατρα, οι όπερες και οι αίθουσες συναυλιών, αλλά να επιτραπεί στα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά αν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και περιοριστεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να δέχονται.

Σημειώνεται ότι στις 27 Οκτωβρίου η Γερμανία ανακοίνωσε νέα σημαντική αύξηση των κρουσμάτων με πάνω από 11.400 περιστατικά σε 24 ώρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει επίσης να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις εταιρείες που επηρεάζονται από το κλείσιμο αυτό, προσθέτει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ένα σχέδιο γι'αυτό θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα. 

Στους πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν δημοσίως μόνον μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και άλλης μιας οικογένειας, συμπληρώνει η Bild. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, προσθέτει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω.


epirusblog.gr
5 of 5
Bild: Νέα αυστηρά μέτρα σκέφτεται η Μέρκελ -Ανοικτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5382041720110528324
item