Κορονοϊός: 841 κρούσματα σήμερα 23/10 – 10 νέοι θάνατοι

Τα κρούσματα σήμερα 23/10 είναι 841 ενώ το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί δέκα νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29.057. 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 559 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Κρούσματα στο πτηνοσφαγείο της Πίνδος στα Ιωάννινα

Κλειστό θα παραμείνει πτηνοσφαγείο από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου προκειμένου να γίνει γενική απολύμανση των χώρων ενώ παράλληλα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα υποβάλλουν σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό.

Σύμφωνα νε πηγές από Γιάννενα ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός με επίσημη και εκτενή ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί και απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές επαφές τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός καλύπτοντας ο ίδιος το κόστος έχει διενεργήσει μέχρι τώρα περισσότερα από 500 μοριακά τεστ και 300 rapid τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις της, ενώ έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση της Πίνδος:

«Ο Νομός Ιωαννίνων τον τελευταίο μήνα εμφανίζει πάρα πολλά κρούσματα καθημερινά και έχει καταταχθεί στους νομούς υψηλού κινδύνου.

Τα κρούσματα που αφορούν εργαζομένους της ΠΙΝΔΟΣ με δική μας πρωτοβουλία  καταγράφηκαν ήταν ασυμπτωματικά και απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές τους επαφές για την προστασία της δικής τους υγείας αλλά και των γύρω τους.

Για να μην υπάρξει επέκταση της μετάδοσης του COVID-19 σε άλλους εργαζόμενους αποφασίσαμε προληπτικά να μην λειτουργήσουμε το πτηνοσφαγείο τη Κυριακή 25/10 έως και την Τετάρτη 28/10, για να έχουμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε Γενική απολύμανση όλων των χώρων και ταυτόχρονα να διεξάγουμε προληπτικά τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε όλο το προσωπικό, ώστε να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του πτηνοσφαγείου χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ο ΕΦΕΤ έχει κατατάξει τα πτηνοσφαγεία σε υψηλού κινδύνου εγκαταστάσεις για τη διάδοση του COVID-19 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών 5-7°C που επικρατούν στους χώρους παραγωγής, του υψηλού επιπέδου υγρασίας και του αριθμού εργαζομένων που χρειάζεται να βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής.

Τέλος, η ΠΙΝΔΟΣ, έχοντας ως βασική προϋπόθεση την εγγύηση της ασφάλειας των προϊόντων της, έχει διασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς έχει μεριμνήσει για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επηρεαστεί η παραγωγή στο ελάχιστο.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας παραμένει ζήτημα ύψιστης σημασίας για όλους εμάς στην οικογένεια της ΠΙΝΔΟΣ, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται».

Ανοιχτό τα εμπορικά καταστήματα και στις «κόκκινες» περιοχές

Την απόφαση να μείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο και στην κατηγορία 4, στις "κόκκινες" περιοχές, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για επετειακό έτος 2021, με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης 114 δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

«Όπως έχει αποφασιστεί και στην κατηγορία 4 στην "κόκκινη" κατηγορία, θα κρατήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο, διότι δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα.

Αυτό είναι μία περαιτέρω οικονομική ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε μπροστά μας δύο με τρεις δύσκολους μήνες καθώς ο καιρός θα κρυώνει, και στη Βόρεια Ελλάδα θα κρυώσει νωρίτερα -έχει ήδη κρυώσει- από ό,τι στα νησιά, ο κόσμος θα μπαίνει ολοένα και περισσότερο μέσα και όσο θα είμαστε μέσα τόσο αυξάνει ο κίνδυνος της μετάδοσης του και τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

epirusblog.gr
5 of 5
Κορονοϊός: 841 κρούσματα σήμερα 23/10 – 10 νέοι θάνατοι
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9066392250926041967
item