Γιάννενα: Στο 50% η πληρότητα ενόψει 28ης Οκτωβρίου στον Νομό Ιωαννίνων Γιάννενα: Στο 50% η πληρότητα ενόψει 28ης Οκτωβρίου στον Νομό Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο 50% η πληρότητα ενόψει 28ης Οκτωβρίου στον Νομό Ιωαννίνων

Τον δικό τους «Γολγοθά» ανεβαίνουν από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, οι επαγγελματίες του τουρισμού σε όλη τη χώρα και φυσικά και στο νομό Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά και τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικός από τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.


Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.


Ωστόσο, δεν είναι, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία, λίγοι εκείνοι που ετοιμάζονται για να κάνουν την απόδρασή τους σε ορεινούς και μη προορισμούς.


Τα Γιάννενα, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων, παραμένουν στο χάρτη των λίγων ή των πολλών που θέλουν να κάνουν την απόδρασή τους στην περιοχή.


Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Λευτέρης Ζαρκάδας υποστήριξε ότι υπάρχει ζήτηση από πλευράς των επισκεπτών ενώ ακόμη καλύτερα από θέμα ζήτησης κινούνται οι ορεινές περιοχές του Νομού.


Ο κ. Ζαρκάδας υποστήριξε ότι η ανησυχία υπάρχει ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και ακυρώσεις σε προγραμματισμένες κρατήσεις αλλά και πάλι έχουμε πληρότητα της τάξης του 50% για τις ημέρες που προηγούνται ή ακολουθούν την 28η Οκτωβρίου.


«Πρέπει να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα», ανάφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων. «Οι ξενοδόχοι έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις. 


Μείναμε όρθιοι πολλές φορές και με κίνδυνο της προσωπικής μας υγείας. Υπήρξαμε κινητήριος μοχλός της οικονομίας και η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει και εμάς» ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας τονίζοντας ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τηρούν τα πρωτόκολλα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο 50% η πληρότητα ενόψει 28ης Οκτωβρίου στον Νομό Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2545801575810140790
Σχόλια
item