Αθήνα: 5 καφενεδάκια που… φέρνουν το χωριό στην πόλη!

Τώρα που φθινοπωριάζει σιγά-σιγά θέλουμε να απολαύσουμε τον καφέ μας, ένα τσίπουρο συνοδεία μεζέ ή -όσο το τραβάει ο καιρός- μια παγωμένη μπίρα. Και αφού είμαστε λάτρεις της παράδοσης θα επιλέξουμε καφενεδάκια στην Αθήνα που θυμίζουν χωριό!

Η παράδοση μάς χαρακτηρίζει ως Έλληνες και πάντα μας αρέσει οτιδήποτε παραδοσιακό σε φαγητό, γλυκό ακόμα και μαγαζί που θα επιλέξουμε για να πάμε με τους φίλους ή την οικογένειά μας. 

Οπότε ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα που όχι μόνο μυρίζουν… παράδοση αλλά είναι τα μάλα φιλόξενα καφενεία!

Πολυαγαπημένα αθηναϊκά καφενεία

Σαρδανάπαλος

σαρδανάπαλος καφενείο Αθήνα

Στου Ζωγράφου, πίσω από το πάρκο Άνοιξη, θα συναντήσετε αυτόν τον… Σαρδανάπαλο, που θα σας εντυπωσιάσει. 

Μουσικό καφενείο για να απολαύσετε το καφεδάκι σας, θα φάτε φτηνούς ουζομέδες το μεσημέρι, ενώ το βραδάκι θα πιείτε με το ποτό σας απολαμβάνοντας τη μουσική. (Μπισκίνη 49, Ζωγράφου, τηλ. 210 7718935, fb page: Σαρδανάπαλος)

Ευτοπία

Ευτοπία καφενείο Αθήνα

Σε μια πιάτσα όπως το Κολωνάκι που έχει γεμίσει από cafe bars, η Ευτοπία έρχεται να κάνει τη διαφορά… Δηλώνει καφενειόν εκλεκτοπωλείο και πράγματι από την πρώτη στιγμή σε κάνει να νιώθεις οικεία καθώς ξυπνάει μνήμες παλιές! 

Εδώ θα έρθεις χαλαρά το πρωί για αρωματικό καφέ στη χόβολη, σπιτική λεμονάδα, healthy χυμούς, αλλά και σπιτικό…πρωινό (από αυγά μάτια μέχρι χειροποίητες πίτες), ενώ το μεσημέρι στην ίδια μαμαδίστικη φιλοσοφία θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε μεζεδάκια της…στιγμής που συνοδεύουν άριστα μια καλή ρακή… (Ομήρου 27, fb page: Καφενείο Ευτοπία)

Πανελλήνιον

Πανελλήνιον καφενείο Αθήνα

Σε αυτό το καφενείο θα βρεις αξιωματικούς, βασιλιάδες και βασίλισσες γιατί είναι το αυτοαποκαλούμενο και αυταπόδεικτα επονομαζόμενο «σκακιστικό καφενείο». 

Από το 1991, κρατάει τα σκήπτρα του πιο παλιού concept-ικού μαγαζιού της Αθήνας, που σερβίρει από το μεσημέρι ουζάκι για να χαλαρώσει το μυαλό από το παιχνίδι. (Μαυρομιχάλη 16 & Σόλωνος, fb page: Καφενείον Πανελλήνιον)

Sabir

Sabir καφενείο Αθήνα

Nησιώτικο καφενείο που θυμίζει ότι είσαι διακοπές στο κέντρο της Αθήνας. Με ψηλά δέντρα, χρωματιστά γεράνια και ψάθινες καρέκλες, θα απολαύσετε, πέρα από καφέδες, μεζέδες που συνοδεύονται από παγωμένη ρακή (της Αμοργού) και μια ποικιλία από μπύρες βαρέλι που δεν τις ξέρετε καν. (Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, fb page: Sabir)

Καφενείο Κυδαθηναίων

Καφενείον Κυδαθηναίων Αθήνα

Στην πιο μποέμ πλατεΐτσα της παλιάς Αθήνας, απέναντι από το Cine Paris, θα απολαύσετε τον ελληνικό καφέ σας συνοδεία με το παραδοσιακό λουκουμάκι! Το μεσημέρι θα συνεχίσετε με μπύρες, ρακόμελα και ούζα με μεζεδάκια και το βράδυ τα ποτά και οι κοκτεϊλάρες έχουν την τιμητική τους. 

Οι μουσικές, πολυσυλλεκτικές, από rock’n’roll και jazz μέχρι ρεμπέτικα. (Πλ. Φιλόμουσου Εταιρίας 2, fb page: Κυδαθηναίων Παραδοσιακό Καφενείο)

Το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας… έχει γράψει τη δική του ιστορία!

Το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας θα το βρείτε στο Πήλιο να λειτουργεί αδιάκοπα από το 1785, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αυθεντικά καφενεία της χώρας, ενώ συγκαταλέγεται στις αυθεντικές εμπειρίες που αξίζει κανείς να βιώσει έστω και μία φορά στην ζωή του, στη χώρα μας. 

Τώρα που φθινοπωριάζει είναι η τέλεια στιγμή να επισκεφτείτε το Πήλιο, που αποτελεί ένα μαγευτικό προορισμό και να κάνετε και μια στάση στο όμορφο αυτό καφενεδάκι.

Καφενείο Φορλίδα

Ο λόγος για το παραδοσιακό καφενείο Φορλίδα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Λαύκος, στο Νότιο Πήλιο, και σας μυεί στην αυθεντική, παραδοσιακή ατμόσφαιρα των καφενείων από τα παλιά. Το εν λόγω καφενείο άνοιξε το 1785 και από τότε λειτουργεί αδιάκοπα, με επτά γενιές της οικογενείας Φορλίδα να περνούν διαδοχικά από την ιδιοκτησία του.

Μόλις φτάνει κανείς εκεί, συναντά κάτω από τα υπέργηρα πλατάνια της πλατείας, ψάθινες καρέκλες και τραπέζια με μάρμαρο Πηλίου όπου μπορεί να κάτσει τις ζεστές μέρες, ενώ κατά την διάρκεια του χειμώνα οι θαμώνες του συγκεντρώνονται γύρω από την ξυλόσομπα.

Καφενείο Φορλίδα Πήλιο

Στους τοίχους του θα παρατηρήσει κανείς φωτογραφίες και εικόνες από την μακρόχρονη ιστορία του καφενείου, το οποίο κατά τα παλαιότερα χρόνια λειτουργούσε, ταυτόχρονα, ως κρεοπωλείο, ταβέρνα και κουρείο.

Στον όροφο του καφενείου παλαιότερα λειτουργούσε χάνι, όπου διέμειναν προσωπικότητες όπως ο Παπαδιαμάντης και ο Βάρναλης, ενώ από τα τραπέζια του έχουν περάσει οι Σεφέρης και Δελμούζος.

epirusblog.gr
5 of 5
Αθήνα: 5 καφενεδάκια που… φέρνουν το χωριό στην πόλη!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2261942079800486624
item