Κορωνοϊος - Τουρκία: Μεγαλώνει η ανησυχία - Στην Πόλη το 40% των κρουσμάτων Κορωνοϊος - Τουρκία: Μεγαλώνει η ανησυχία - Στην Πόλη το 40% των κρουσμάτων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊος - Τουρκία: Μεγαλώνει η ανησυχία - Στην Πόλη το 40% των κρουσμάτων

Εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Τουρκία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαρετίν Κοτσά, έπειτα από αύξηση του αριθμού των περιστατικών τις τελευταίες ημέρες.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας που βρέθηκε στην Προύσα, διευκρίνισε ότι το 40% των κρουσμάτων εντοπίζεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου τα περιστατικά είναι πενταπλάσια από ό,τι στην Αγκυρα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Προύσα και στα περίχωρά της, χαρακτηρίζονάς την «κρίσιμη», καθώς σε σύγκριση με τα μέσα Σεπτέμβρη, τα καθημερινά κρούσματα σήμερα είναι τριπλάσια.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν χθες επισήμως 2.102 νέα κρούσματα της επιδημίας, εννοώντας ως κρούσματα τους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει συμπτώματα, τον μεγαλύτερο αριθμό από τον περασμένο Μάιο, όταν η Αγκυρα επέβαλε σειρά περιοριστικών μέτρων. 

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε χθες στους 9.584, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι οι αρχές σχεδιάζουν την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, όπως εντολή παραμονής στο σπίτι για τους νεότερους και τους ηλικιωμένους, την εφαρμογή lockdown για το Σαββατοκύριακο, αλλά θα αποφευχθούν μέτρα που θα πλήξουν την οικονομική ανάκαμψη.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊος - Τουρκία: Μεγαλώνει η ανησυχία - Στην Πόλη το 40% των κρουσμάτων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7903301115921218521
Σχόλια
item