Ήγουμενίτσα: Στην 3η θέση το Α Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Δημοτικά

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας,πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια ,μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης τον Απρίλιο του 2017,στο διαγωνισμό “F1 in Schools”, κατέκτησε την 3η θέση πανελλαδικά το 2020.

Με το Πρόγραμμα “F1 in Schools” οι μαθητές εκπαιδεύονται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, πάνω σε θέματα: Φυσικής και διαφόρων εφαρμογών της, Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Μηχανικών Κατασκευών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. 

Παράλληλα κατανοούν έννοιες όπως: η Αεροδυναμική Αντικειμένων, ο Σχεδιασμός και η Παραγωγή Βιομηχανικών Προϊόντων, η Μηχανική των Υλικών, η Ανάλυση Αποτελεσμάτων, οι Δοκιμές Ελέγχου. 

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι μαθητές μαθαίνουν: να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας μεταξύ τους, να λειτουργούν ως ομάδα, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν business plan, να διαχειρίζονται έργα, να γνωρίζουν το marketing και την προώθηση προϊόντων, καθώς και την ιδέα του Επιχειρείν, να αντιλαμβάνονται την έννοια της χορηγίας, επικοινωνίας, καθώς και να συνεργάζονται με διάφορους φορείς από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο, να συνεργάζονται με ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιοχής τους Στάδια Υλοποίησης: στο F1 in Schools οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες των 3 έως 6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας, όπως ο αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής F1 μοντέλου, κατασκευαστής F1 μοντέλου, γραφίστας, υπεύθυνος marketing & επικοινωνίας, υπεύθυνος διαχείρισης πόρων, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας και εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. 

Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών & διαχείρισης πόρων και αναζητά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους να διακριθούν. Τέλος, το F1 in Schools ενθαρρύνει τους μαθητές να μαθαίνουν ενεργητικά, να συνεργάζονται μεταξύ τους, με εκπαιδευτικά ιδρύματα και με φορείς από τον επιχειρηματικό χώρο.

Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του ολοήμερου προγράμματος αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό τους κ. Χειμώνα Γεώργιο για τη συμβολή του σε αυτό το Project.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν: ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΑΤΣΙΟΥ ΑΛΙΚΗ, ΣΙΣΜΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ & ΤΖΙΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Κύλλας Γεώργιoς

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Στην 3η θέση το Α Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Δημοτικά
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4109887300844434457
item