Γιάννενα: Λιτές φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Γιάννενα: Λιτές φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Λιτές φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Χωρίς τις καθιερωμένες εκδηλώσεις και παρελάσεις, αλλά με σεβασμό στις θυσίες των αγωνιστών του έπους του ’40, θα εορταστεί φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και στην περιοχή μας, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου με την οποία κορυφώνονται κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις στα μέρη όπου ο ελληνικός στρατός έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας.

Λιτές εκδηλώσεις
Τηρώντας στάση ευθύνης για την προστασία των πολιτών και εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα, τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2020» θα εορταστούν λιτά αποδίδοντας τιμή σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία της χώρας. 

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μαχητή τηρώντας όλα τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19. 

Στα ίδια πλαίσια θα πραγματοποιηθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο Χάνι Δελβινάκι και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο ενώ ακυρώθηκε ο αγώνας δρόμου «Ο δρόμος της Νίκης».

Ο Κ. Καψάλης
«Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» θα εορταστούν με διαφορετικό τρόπο καθώς προέχει η προστασία των δημοτών και επισκεπτών. Στους ήρωες του Έπος του ’40 αξίζει κάθε τιμή και θα τους την αποδώσουμε λιτά, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα. 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε του χρόνου να γιορτάσουμε το «ΟΧΙ» με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης.

Στα Γιάννενα
Λιτές θα είναι οι εκδηλώσεις και στα Γιάννενα, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Ηπείρου, ανήμερα της επετείου, την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου στις 8 π.μ. θα γίνει έπαρση σημαίας στο Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας Πεζικού.

Δοξολογία, αν και είχε ανακοινωθεί, δεν θα τελεσθεί μετά την ενημέρωση του Πρωθυπουργού, παρά μόνο θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο Μπιζανομάχων και κατάθεση στεφάνων.
Επίσης δεν πρόκειται να παραστεί κανείς εκπρόσωπος από την Κυβέρνηση.

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Λιτές φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5933644929954022282
Σχόλια
item