Θεσπρωτία: Τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς θα χειρίζονται σε 24ωρη βάση περιστατικά κορωνοϊού Θεσπρωτία: Τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς θα χειρίζονται σε 24ωρη βάση περιστατικά κορωνοϊού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς θα χειρίζονται σε 24ωρη βάση περιστατικά κορωνοϊού

Το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας (από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου) και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς (από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου) θα χειρίζονται σε 24ωρη βάση περιστατικά κορωνοϊού.

Τα Κέντρα Υγείας, όσο έχουν οριστεί σε όλη την Ελλάδα να είναι στη μάχη κατά του κορωνοϊού,  θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. 

Στόχος με την ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ και ειδικά τα νοσοκομεία στα οποία σπεύδουν οι πάσχοντες με τα πρώτα συμπτώματα. Συμπτώματα που σε λίγο καιρό μπορεί να οφείλονται και στη γρίπη δεδομένου ότι οι ειδικοί αναμένουν να έχουμε συννοσηρότητα με τον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: «Επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid".

Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορωνοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού. Είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς θα χειρίζονται σε 24ωρη βάση περιστατικά κορωνοϊού
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5957921624352299755
Σχόλια
item