Αμερικανικές Εκλογές 2020: Δεν έπεισε ο Τραμπ στο ντιμπέιτ -Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN Αμερικανικές Εκλογές 2020: Δεν έπεισε ο Τραμπ στο ντιμπέιτ -Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αμερικανικές Εκλογές 2020: Δεν έπεισε ο Τραμπ στο ντιμπέιτ -Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Για τον Ντόναλντ Τραμπ το τελευταίο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν ήταν μια σημαντική ευκαιρία να γυρίσει το παιχνίδι με το μέρος του ενόψει των Αμερικανικών Εκλογών 2020.

Με τον αντίπαλό του να διατηρεί σταθερά προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις καθώς η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ο Τραμπ έπρεπε να πείσει στην κρίσιμη τηλεμαχία ότι έχει να προσφέρει καλύτερες λύσεις έναντι του Μπάιντεν για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, έστω κι αν απομένουν σ’ αυτό το σημείο πολλοί λιγότεροι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για να μεταπείσει, από τη στιγμή που έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα πάνω από 47 εκατ. Αμερικανοί. Τα κατάφερε, όμως.

Όχι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, αφού το 53% όσων παρακολούθησαν το ντιμπέιτ έκριναν ότι ο νικητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπάιντεν, έναντι 39% του Τραμπ. 

Οι θεατές εκτίμησαν σε ποσοστό 73% ότι γι’ άλλη μια φορά η κριτική που άσκησε ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος στον αντίπαλό του ήταν δίκαιη ενώ διχασμένοι εμφανίστηκαν ως προς τα βέλη που εξαπέλυσε ο Τραμπ, αφού το 50% τα έκριναν δίκαια και το 49% είχαν αντίθετη γνώμη.

Στο 55% οι θετικές γνώμες υπέρ του Μπαϊντεν

Ωστόσο, η τηλεμαχία δεν κατάφερε να αλλάξει σημαντικά τις εντυπώσεις υπέρ του ενός ή του άλλου μονομάχου. Οι θετικές γνώμες υπέρ του Μπάιντεν κυμαίνονται στο 55% πριν το ντιμπέιτ και στο 56% αμέσως μετά, ενώ και για τον Τραμπ ισχύει το ίδιο (42% θετικές γνώμες πριν την τηλεμαχία και 41% μετά). 

Οι περισσότεροι θεατές (55%) είπαν ότι η εμφάνιση του Τραμπ πυροδότησε ανησυχίες για το πως θα χειριστεί μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο έναντι 41% για τον Μπάιντεν.

Καλύτερος ο Μπάιντεν σε οικονομία και εξωτερική πολιτική

Η πλειοψηφία (56%) εκτιμά ότι ο Μπάιντεν θα τα πάει καλύτερα στην οικονομία έναντι του Τραμπ (44%) ενώ αναφορικά με την εξωτερική πολιτική το 50% προτιμά τον Μπάιντεν έναντι 48% που θέλουν Τραμπ. 

Εκεί που εκτοξεύεται η διαφορά μεταξύ των δύο είναι στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού το 57% εμπιστεύεται περισσότερο τον Μπάιντεν, έναντι 41% του Τραμπ, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (67% υπέρ του Μπάιντεν, 29% υπέρ του Τραμπ) και την αντιμετώπιση των φυλετικών ανισοτήτων (62% Μπάιντεν, 35% Τραμπ).

Ο Μπάιντεν προηγείται επίσης στις εντυπώσεις ως προς το ποιος έχει καλύτερο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας (54% έναντι 42% του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου), ενώ οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι ως προς το ποιος εκ των δύο δίνει την εικόνα του ισχυρότερου ηγέτη (από 49% αμφότεροι). 

Αν και η τηλεμαχία αυτή δεν ξέφυγε όπως η προηγούμενοι, οι θεατές σε ποσοστό 62% έκριναν ότι ο Μπάιντεν απάντησε πιο άμεσα στις ερωτήσεις της συντονίστριας (31% Τραμπ).

Μεγαλύτερη απήχηση είχε η εμφάνιση του Μπάιντεν στις γυναίκες ψηφοφόρους (60% εκτίμησαν ότι αυτός κέρδισε το ντιμπέιτ έναντι 35% του Τραμπ) ενώ στους άνδρες, το 47% είπε ότι νίκησε ο Μπάιντεν και το 44% ο Τραμπ. 

Μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων το 55% έδωσε προβάδισμα στον Μπάιντεν (36% στον Τραμπ), ενώ οι λευκοί απόφοιτοι Πανεπιστημίων έχρισαν σε ποσοστό 64% νικητή τον Μπάιντεν, έναντι 29% του Τραμπ. 

Στις ηλικίες άνω των 65 το 46% πιστώνει τη νίκη στον Δημοκρατικό υποψήφιο και το 43% στον Τραμπ, ενώ οι νεότεροι ψηφοφόροι κάτω των 45 είδαν νίκη του ΜΠάιντεν σε ποσοστό 66% και του Τραμπ σε πoσοστό 27%.


epirusblog.gr
5 of 5
Αμερικανικές Εκλογές 2020: Δεν έπεισε ο Τραμπ στο ντιμπέιτ -Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 867846649671816684
Σχόλια
item