Αμερικανικές εκλογές 2020: Οι πολίτες σπεύδουν πρόωρα στην κάλπη -Ψήφισαν ήδη 59 εκατομμύρια άνθρωποι Αμερικανικές εκλογές 2020: Οι πολίτες σπεύδουν πρόωρα στην κάλπη -Ψήφισαν ήδη 59 εκατομμύρια άνθρωποι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αμερικανικές εκλογές 2020: Οι πολίτες σπεύδουν πρόωρα στην κάλπη -Ψήφισαν ήδη 59 εκατομμύρια άνθρωποι

Άνευ προηγουμένου είναι η μαζική πρόωρη συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες για τις αμερικανικές εκλογές του 2020.

Ηδη, σύμφωνα με τα δεδομένα του US Elections Project, 59 εκατομμύρια πολίτες έχουν είτε πάει στις κάλπες για να ψηφίσουν, είτε ψήφισαν με επιστολική ψήφο, οκτώ ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Σε αρκετές Πολιτείες έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόωρης ψηφοφορίας και το κέντρο μελετών του πανεπιστημίου της Φλόριντα, έχει ανακοινώσει πως 59 εκατ. άνθρωποι έκαναν χρήση του εκλογικού τους δικαιώματος και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά παραμονές των εκλογών. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2016 είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων 57 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Τραμπ και κορωνοϊός στέλνουν τους Αμερικανούς πρόωρα στην κάλπη

Ανήσυχοι εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας του κορωνοϊού ή κινητοποιημένοι από τα διακυβεύματα της σύγκρουσης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί έσπευσαν να ψηφίσουν εκ των προτέρων κατά δεκάδες εκατομμύρια. 

Ως τώρα οι Δημοκρατικοί, που ενεθάρρυναν πολύ φέτος την ψηφοφορία εκ των προτέρων, βρίσκονται μπροστά, αλλά μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό προοιωνίζεται το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους, ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι ερίζουν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιστολικά εγείρει κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.


epirusblog.gr
5 of 5
Αμερικανικές εκλογές 2020: Οι πολίτες σπεύδουν πρόωρα στην κάλπη -Ψήφισαν ήδη 59 εκατομμύρια άνθρωποι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1774705120496662254
Σχόλια

Τα καλύτερα

item