Γιάννενα: Σε 2014 ελέγχους του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 24 θετικά δείγματα Γιάννενα: Σε 2014 ελέγχους του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 24 θετικά δείγματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε 2014 ελέγχους του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 24 θετικά δείγματα

Στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε γειτονιές της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και σε εργαζόμενους στην εστίαση ώστε να ελεγχθεί η διασπορά, αναμένεται να ξεκινήσουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πόλη, σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, Αγνής Νάκου, στην ΕΡΤ Ιωαννίνων. 

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση. Η κα Νάκου, σημείωσε ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο 24ωρο είναι... λιγότερα από 20, αλλά ο αριθμός παραμένει διψήφιος, κάτι που σημαίνει ότι η αυστηρή τήρηση των μέτρων μπορεί να κρατήσει το νομό μακριά από το «κόκκινο» και το ενδεχόμενο lockdown. 

Η κα Νάκου ανακοίνωσε ότι το τριήμερο των rapid tests που έγιναν από τον ΕΟΔΥ στο γενικό πληθυσμό, διενεργήθηκαν 2014 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 24 θετικά δείγματα τα οποία επιβεβαιώθηκαν και εργαστηριακά από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσoκομείου Ιωαννίνων. 

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα ήταν συνδεόμενα με ήδη γνωστά. Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο οποίο από το Σάββατο τέθηκε σε λειτουργία και τρίτη μονάδα λοιμωδών για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19, καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για όλη την Ήπειρο. 

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία της για τη νέα συρροή κρουσμάτων στην Πρέβεζα, όπου έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες 6 κρούσματα προερχόμενα από συμμετοχή σε θρησκευτική τελετή, εκ των οποίων ένας ηλικιωμένος σε κατάκλιση και δύο γυναίκες που φρόντιζαν ηλικιωμένους.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε 2014 ελέγχους του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 24 θετικά δείγματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4272124047747038250
Σχόλια
item