Γιάνενα: Σε πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων Γιάνενα: Σε πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάνενα: Σε πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

Την πρωτοβουλία να υλοποιήσει ταχύρρυθμο πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης που αφορά την εφαρμογή σύγχρονης εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας WebEx meeting – Πλατφόρμα Τηλεδιάσκεψης του ΥΠΑΙΘ, για τους εκπαιδευτικούς, ανέλαβε το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία σε καιρό πανδημίας που στόχο έχει την προετοιμασία των εκπαιδευτικών σε νέες μεθόδους διδασκαλίας και που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου «ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί με υγεία το σκόπελο της πανδημίας, προετοιμαζόμαστε – ιδίοις αναλώμασιν – για την πιθανή χρήση της σύγχρονης εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Δυο τμήματα
Επιμορφωτής είναι ο κ. Γεώργιος Πλεύρης, πιστοποιημένος επιμορφωτής Τ.Π.Ε. Β΄ Επιπέδου, συνεπικουρούμενος από την εκπαιδευτικό ΠΕ86 του σχολείου κ. Γιαννούλα Αικατερίνη.

Συγκροτήθηκαν δύο τμήματα εκπαιδευτικών και θα πραγματοποιηθούν δέκα ώρες επιμόρφωσης (πέντε ώρες δια ζώσης και πέντε ώρες εξ΄ αποστάσεως σύγχρονης τηλεκπαίδευσης) για κάθε τμήμα· συνολικά 20 ώρες. 

Τα δια ζώσης μαθήματα διεξάγονται στο εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Αντικείμενο της επιμόρφωσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση είναι η καλλιέργεια των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στην πρακτική χρήση, τις δυνατότητες και τις διδακτικές προσεγγίσεις καθώς και τα μεθοδολογικά εργαλεία του WebEx meeting.

Η μεθοδολογία υλοποίησης του προγράμματος υλοποιείται μέσα από πρακτικές δραστηριότητες, οι οποίες αξιοποιούν τις δυνατότητες της πλατφόρμας.

Η επιμόρφωση θα ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάνενα: Σε πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7035786752557847185
Σχόλια
item