Βερολίνο σε Αγκυρα για το νέο σχέδιο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης: Αυτά τα θέματα ορίζονται από Σύμβαση του 1979 -Ξεκινήστε διάλογο Βερολίνο σε Αγκυρα για το νέο σχέδιο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης: Αυτά τα θέματα ορίζονται από Σύμβαση του 1979 -Ξεκινήστε διάλογο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βερολίνο σε Αγκυρα για το νέο σχέδιο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης: Αυτά τα θέματα ορίζονται από Σύμβαση του 1979 -Ξεκινήστε διάλογο

Στην Διεθνή Σύμβαση του 1979 για την θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση παραπέμπει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, απαντώντας σε ερώτηση για το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε η Τουρκία.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επαναλαμβάνει δε τη θέση του Βερολίνου για επίλυση των «αμφιλεγόμενων ζητημάτων» στην Ανατολική Μεσόγειο μόνο μέσω διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπ. Εξωτερικών:

«Η Διεθνής Σύμβαση του 1979 για τις υπηρεσίες θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης (Σύμβαση SAR) προβλέπει ότι οι περιοχές ευθύνης για τις εθνικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα θα πρέπει να καθοριστούν από τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα κράτη μέσω συμφωνίας μεταξύ τους. Αυτό ισχύει και στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας διάσωσης είναι εντελώς ανεξάρτητη από την οριοθέτηση των εθνικών θαλάσσιων συνόρων σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Έχουμε ήδη τονίσει πολλές φορές ότι μια λύση στα αμφιλεγόμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων».


epirusblog.gr
5 of 5
Βερολίνο σε Αγκυρα για το νέο σχέδιο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης: Αυτά τα θέματα ορίζονται από Σύμβαση του 1979 -Ξεκινήστε διάλογο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5550363277876454141
Σχόλια
item