Άρτα: Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για το συλλαλητήριο της 13ης Οκτωβρίου Άρτα: Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για το συλλαλητήριο της 13ης Οκτωβρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για το συλλαλητήριο της 13ης Οκτωβρίου

Με κάλεσμα του, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του Νομού, με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, με συσκέψεις σωματείων και συνδικάτων, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή του στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στις 13 του Οκτώβρη με συγκέντρωση και ομιλία στις 8.οομ.μ. στην Πλατεία Κιλκίς για να ακολουθήσει ύστερα η διαδήλωση.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας στο κάλεσμα του σημειώνει:

«Για μια μαζική και ενωτική απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Για να μην περάσει το χτύπημα του οκτάωρου! 

Για την προετοιμασία μιας νέας πανεργατικής κλιμάκωσηςοι εργαζόμενοι, δείχνουν αποφασισμένοι αναλαμβάνοντας ουσιαστικές ευθύνες για την οργάνωση της δράσης και της κινητοποίησης, να σπάσουν κάθε κλίμα υποταγής και συμβιβασμού, κάθε κλίμα περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης. 

Το απέδειξαν ήδη με τη μεγάλη κινητοποίηση για την καταδίκη της «Χ.Α»,  με τις  απανωτές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις και στην περίοδο του Κορωνοιού. 

Με τη συσπείρωση στις κινητοποιήσεις για τα εργατικά «ατυχήματα», στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο κάθε εργαζόμενος».

ΟΑΣΝΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Στο μεταξύ και η ΟΑΣΝΑ απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες της περιοχής για συμμετοχή στους συλλαλητήριο της Τρίτης, το οποίο έχει ως εξής:

Η ΟΑΣΝΑ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΚΑ καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης , γιατί η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού είναι υπόθεση όλων μας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, εργάτες ,αγρότες, φοιτητές, μαθητές, μικροί επαγγελματίες, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα

Δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση που διαμορφώνουν κυβέρνηση , ΕΕ  να θυσιάζεται η υγεία του λαού, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων ,να παράγουμε εκτεθειμένοι στην πανδημία ,με τους άθλιους όρους που αυτοί θέλουν.

•Εδώ και τώρα να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας με μόνιμο προσωπικό, το νοσοκομείο της Άρτας επίσης.

•Ν’ ανοίξουν νέες ΜΕΘ και να επιταχτούν οι ιδιωτικές κλινικές.

•Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας. Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

•Αύξηση εδώ και τώρα του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό για όσο διαρκεί η πανδημία που πλήττει το εισόδημά μας.

•Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, που κάτω από την πίεση του κινήματος η κυβέρνηση απέσυρε μόνο για ένα χρόνο. 

Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος να μην πληρώσει τέλος επιτηδεύματος, αλλά ούτε και το χαράτσι σε λογιστές και ΔΟΥ για την αναστολή του φετινού τέλους επιτηδεύματος που με το “έτσι θέλω” επιβάλλει η κυβέρνηση. 

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ σε εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια. Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος.

•Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός χωραφιού και σπιτιού το ίδιο διάστημα, καμία διακοπή ρεύματος και νερού όπως έχει δρομολογήσει η ΔΕΗ. •Κούρεμα των αγροτικών χρεών, ιδιαίτερα στα δάνεια όπου έχει αποπληρωθεί δυο και τρεις φορές το αρχικό κεφάλαιο.

•Να δοθεί επιδότηση για τις ζωοτροφές.

•Να παρθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού, διασφαλίζοντας την έγκαιρη και δωρεάν προμήθεια εμβολίων και φαρμάκων. 

Να εξασφαλιστεί η διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη. •Να στελεχωθούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για το συλλαλητήριο της 13ης Οκτωβρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 156406903494065804
Σχόλια
item