Παιδιά που βλέπουν σαν δελφίνια και 10 περίεργες ιδιότητες της όρασης Παιδιά που βλέπουν σαν δελφίνια και 10 περίεργες ιδιότητες της όρασης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παιδιά που βλέπουν σαν δελφίνια και 10 περίεργες ιδιότητες της όρασης

Η βιολογία του ανθρώπου είναι καλά μελετημένη. Αλλά οι ικανότητες των οργάνων συνεχίζουν να εκπλήσσουν ακόμα και τους ειδικούς.

Οι ενήλικες δεν μπορούν πλέον να δουν ολόκληρη την πραγματικότητα τους και υπάρχουν παιδιά που βυθίζονται κάτω από το νερό λες και βλέπουν σαν δελφίνια.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να δουν το αόρατο ή να εξαπατηθούν από τα μάτια τους και να χάσουν κάτι εντελώς οφθαλμοφανές ακριβώς μπροστά τους.

Τα παιδιά που βλέπουν σαν τα δελφίνια

Οι Moken είναι μια νομαδική φυλή που ζει στη θάλασσα κατά μήκος των ακτών της Ταϊλάνδης, και της θάλασσας Andaman. Οι ενήλικοι κυνηγούν με λόγχες, αλλά τα παιδιά βουτάνε για τα προμήθειες όπως αγγούρια της θάλασσας και μύδια που προκαλούν την περιέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα παιοδιά Moken περιηγούνται υποβρύχια χωρίς να προβληματίζονται με τα μάτια τους.. Αρκετές δοκιμές αποκάλυψαν ότι τα ντόπια παιδιά θα μπορούσαν να δουν με σαφήνεια κάτω από τη θάλασσα, ενώ όλα φαίνονταν θολά στους Ευρωπαίους.

Αξιοσημείωτα, οι Moken δίδαξαν τους παραθεριστές πώς να το κάνουμε, αλλά όταν ρωτήθηκαν, τα παιδιά δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την πραγματική διαδικασία. Απλά “βλέπαν καλύτερα”. Αυτό οδήγησε σε περαταίρω ανάλυση.

Λέγεται ότι μπορούν να αλλάξουν το σχήμα του φακού των ματιών τους και να το κάνουν μικρότερο. Αυτό εξαλείφεται την δυσκολία που προκαλείται σε άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συνήθως υποβρύχια. Αυτή η ικανότητα έχει βρεθεί μόνο σε δελφίνια και φώκιες

Πώς το κάνουν, ή γιατί χάνουν αυτή την απίστευτη ικανότητα στην ενηλικίωση, παραμένει άγνωστο.

Δείτε και το σχετικό βίντεο από το ελληνικό κανάλι Lab of Top10 για να μάθετε περισσότερα: https://youtu.be/EsyrrkAbB3k


10 Περίεργες Ιδιότητες Της Ορασης

Φωτογραφία adrit1 από το Pixabay

epirusblog.gr
5 of 5
Παιδιά που βλέπουν σαν δελφίνια και 10 περίεργες ιδιότητες της όρασης
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6466792753100357657
Σχόλια
item