Στις 10 Νοεμβρίου η έκτακτη σύσκεψη της Frontex για τις «παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο» Στις 10 Νοεμβρίου η έκτακτη σύσκεψη της Frontex για τις «παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στις 10 Νοεμβρίου η έκτακτη σύσκεψη της Frontex για τις «παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο»

Σε έκτακτη σύσκεψη προχωρά το Διοικητικό Συμβούλιο της Frontex στις 10 Νοεμβρίου, με αντικείμενο τις παράνομες επαναπροωθήσεις (pyshbacks) από τις ελληνικές Αρχές στο Αιγαίο. 

Στη σύσκεψη του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα μετέχει -μεταξύ άλλων- και η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Η χώρα μας καλωσορίζει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου «να λάμψει επιτέλους η αλήθεια», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μετέχει σε υποτιθέμενες επαναπροωθήσεις.

Όπως επισημαίνει, «φυλάσσουμε τα σύνορά μας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και συνεχίζουμε να διασώζουμε εκατοντάδες μετανάστες κάθε μήνα στα νερά της Μεσογείου. Μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αδίστακτους λαθροδιακινητές».

epirusblog.gr
5 of 5
Στις 10 Νοεμβρίου η έκτακτη σύσκεψη της Frontex για τις «παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 28565100388257086
Σχόλια
item