Γιάννενα: Δώδεκα νέα σημεία wi-fi στον δήμο Ιωαννιτών Γιάννενα: Δώδεκα νέα σημεία wi-fi στον δήμο Ιωαννιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δώδεκα νέα σημεία wi-fi στον δήμο Ιωαννιτών

Δώδεκα νέα σημεία ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi προστέθηκαν στον δήμο Ιωαννιτών, μετά την αξιοποίηση της χρηματοδότησης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Με την εγκατάστασή τους ενισχύεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με την εφαρμογή των προδιαγραφών που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα δώδεκα επιπλέον σημεία πρόσβασης και ενίσχυσης του ασύρματου δικτύου του δήμου εγκαταστάθηκαν σε επιλεγμένα σημεία δημοτικών και δημόσιων κτιρίων που παρέχουν άμεση πρόσβαση (καλώδιο 1GB) σε ενεργό στοιχείο των οπτικών ινών του μητροπολιτικού δικτύου του δήμου. 

H διασύνδεση στο υπάρχον δίκτυο οπισθόζευξης οπτικών ινών (fiber optic backbone – ΜΑΝ) παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση 1Gbps από τον Αύγουστο του 2013.

Τα νέα σημεία είναι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, στο δημαρχείο, στο δημοτικό κατάστημα Ανατολής, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, στη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, στο Ιτς Καλέ, στο κεντρικό ΚΕΠ, στο κτίριο Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και στην είσοδο και τη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, τα νέα συστήματα υποστηρίζουν συχνότητες πρόσβασης συσκευών τόσο στα 2.4GHz όσο και στα 5GHz ταυτόχρονα, και η διαχείρισή τους πραγματοποιείται ολιστικά και κεντρικά σε πλατφόρμα νέφους.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου, οι προδιαγραφές υλοποίησης του έργου WiFi4EU προσθέτουν στο υπάρχον δίκτυο του δήμου Ιωαννιτών επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά για την πρόσβαση των χρηστών όσον αφορά την αξιοπιστία και την ταχύτητα.

Τα νέα σημεία θα εμφανίζονται με όνομα «Wifi4EU» στις ηλεκτρονικές συσκευές και οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται μέσω του web browser της συσκευής, όπου θα εμφανίζεται το λογότυπο του Wifi4EU, πατώντας το κουμπί Σύνδεση-Login, χωρίς να απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κίνησης τον πρώτο μήνα λειτουργίας που περιλαμβάνει και τεχνικές δοκιμές, έχουν συνδεθεί περίπου 2000 χρήστες στα προαναφερόμενα σημεία ασύρματης πρόσβασης, που έχουν μεταφέρει 209 GB (giga bytes) δεδομένων, εκ των οποίων τα 188 GB είναι δεδομένα λήψης (download).


Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στον 5ο άξονα δράσης του πλαισίου των 14 προεκλογικών προτάσεων για την Έξυπνη Πόλη «Αξιολόγηση, συντήρηση του Συστήματος Οπτικών Ινών, έλεγχος, αξιολόγηση συντήρηση και επέκταση του Ασύρματου Δικτύου του Δήμου, χρήση νέων δυνατοτήτων δικτύωσης».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δώδεκα νέα σημεία wi-fi στον δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4761520178989888436
Σχόλια

Τα καλύτερα

item