Τα Rafale θα ''φορτωθούν'' & με τις βόμβες Hammer Τα Rafale θα ''φορτωθούν'' & με τις βόμβες Hammer | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τα Rafale θα ''φορτωθούν'' & με τις βόμβες Hammer

Στη ''φωλιά'' των Rafale οι Έλληνες πιλότοι

Εξελίξεις έχουμε με τα Rafale. Σύμφωνα με το έγκυρο Shephard News, η Ελλάδα θα πάρει και τις γαλλικές υπερ-βόμβες Hammer, οι οποίες θα ''φορτωθούν'' στο μαχητικό. 

Πρόκειτια για τις βόμβες με τις οποίες τα γαλλικά Rafale διέλυσαν στις 5 Ιουλίου την τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη

Η βασική έκδοση των γαλλικών βομβών είναι στα 250 κιλά ενώ καθοδηγείται με GPS. Yπάρχουν επίσης βόμβες των 125 κιλών, των 500 κιλών και του ενός τόνου.

Οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας βρίσκονται ήδη στη Γαλλία, όπου μαθαίνουν σε ασκήσεις την συμπεριφορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που εντός του 2021 θα αρχίσουν να εντάσσονται και στο ελληνικό οπλοστάσιο.Οι Έλληνες εκπαιδεύονται σε αερομαχίες με Rafale 

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2020, διεξάγεται μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτική άσκηση, στην 118 γαλλική αεροπορική βάση στο Mont-de-Marsan.

Στην άσκηση συμμετέχουν 40 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων, από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετέχει κατόπιν εγκρίσεως του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), με 4 αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας από την 111 Πτέρυγα Μάχης.  

https://youtu.be/rL-_CyAepoM 

Σύμφωνα με πληροφορίες 8 από τα 12 μεταχειρισμένα Rafale τα οποία θα αποκτήσει η HAF θα προέρχονται από τις δυο Γαλλικές Πολεμικές Μοίρες οι οποίες έχουν ως έδρα την 118 Αεροπορική Βάση.  

Πρόκειται για την «Escadron de Chasse 3/30 Lorraine» και την «Escadron de Chasse 1/30 Cote D’ Argent».Xωρίς αμφιβολία η 118 Air Base χαρακτηρίζεται ως η «φωλιά» των Rafale. Κομβική αεροπορική βάση για τη Γαλλική Αεροπορία αφού εκεί εδρεύει και το κέντρο αεροπορικών δοκιμών. 

 Οι Έλληνες ιπτάμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν στην πράξη ξεκάθαρη άποψη για το Rafale και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τα οποία το κάνουν ξεχωριστό ειδικά σε αποστολές κρούσης αλλά και σε αντιμετώπιση εχθρικών μαχητικών από μεγάλες αποστάσεις με τον πανίσχυρο «Meteor».  


epirusblog.gr
5 of 5
Τα Rafale θα ''φορτωθούν'' & με τις βόμβες Hammer
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3673648086258099046
Σχόλια
item