Γιάννενα: Με επιτυχία διοργανώθηκε το promotional event για το Epirus Film Office και το 1ο Epirus Film Festival

Ένα πολλά υποσχόμενο τριήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, στα Ιωάννινα, στις 18-20 Σεπτεμβρίου 2020, με κινηματογραφικές παραγωγές, με ενδιαφέρουσες παρουσίες προσωπικοτήτων του χώρου κινηματογράφου, και καίριες τοποθετήσεις, που έγιναν με αφορμή το ξεκίνημα του ταξιδιού στον διαδικτυακό χώρο, του EPIRUS FILM OFFICE, του Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (FILMOFFICE) στην Περιφέρεια Ηπείρου. 

Είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Έργου CIAK, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece - Italy] 2014-2020. 

Παράλληλα για την αποτελεσματικότερη διάδοση της δημιουργίας του EPIRUS FILM OFFICE και την ενίσχυση της παρουσίας του στα κινηματογραφικά δρώμενα, πραγματοποιήθηκε και η έναρξη του 1ου Epirus Film Festival!

Την εκδήλωση προώθησης (Promotional Enent) που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης, κ Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Η συντονίστρια της εκδήλωσης, κα Δήμητρα Ρογκότη εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το έργο CIAK, το EPIRUS FILM OFICE και τον ιστοχώρο του που άρχισε την δοκιμαστική του λειτουργία (epirusfilmoffice.eu). 

Ο σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κιούκας ανέλυσε την σημασία της λειτουργίας FILM OFICE για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. 

Ακολούθησαν ομιλίες και μεταφορά εμπειριών σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου όπως είναι η κα Βένια Βέργου, διευθύντρια του Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος, παραγωγός με εμπειρία σε διεθνείς παραγωγές. 

Η Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα σε θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη υπογράμμισε τις δυνατότητες συνεργασίας στο μέλλον και με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αφορμή τον χαιρετισμό του προέδρου του ΕΚΟΜΕ (Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων) κ Πάνου Κουάνη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο σκηνοθέτης κ Αντώνης Κιούκας με την ταινία «Το κόλπο του Αιώνα».

Το 1ο EPIRUS FILM FESTIVAL στις 19-20 Σεπτεμβρίου συνεχίστηκε σε ένα χώρο, εξαιρετικό «σκηνικό», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Ακρόπολη Ιτς Καλέ. Κατά την διάρκειά του προβλήθηκαν σπουδαίες ταινίες, παραγωγές που γυρίστηκαν στην Ελλάδα. 

Τις ταινίες προλόγισαν βασικοί συντελεστές τους όπως η πρωταγωνίστρια κα Κάτια Γκουλιώνη, την «Ευτυχία», η Διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κα Βένια Βέργου, το «Ταξίδι στην Ελλάδα» και ο κ Νίκος Γιαννόπουλος εκτελεστής παραγωγός στην Ελλάδα της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής «Το Απέραντο Γαλάζιο». 

Επίσης προβλήθηκαν ταινίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου CIAK από το APULIA FILM COMMISSION.

Διοργανωτές και κοινό έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά με περισσότερες ταινίες και δρώμενα και με το EPIRUS FILM OFFICE εν λειτουργία πλέον!






epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με επιτυχία διοργανώθηκε το promotional event για το Epirus Film Office και το 1ο Epirus Film Festival
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7883087217056000589
item