Γιάννενα: Τα καταστήματα εστίασης Ιωαννίνων δεν θα συμμετάσχουν στο lockdown

Γιάννενα: Τα καταστήματα εστίασης Ιωαννίνων δεν θα συμμετάσχουν στο lockdown

Δεν θα συμμετάσχει το Σωματείο καφέ, εστιατορίων, μπαρ Ν. Ιωαννίνων «Παμβώτις» στο εβδομαδιαίο (από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου) κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, όπως έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρός του Χρ. Τάτσης, ακολουθώντας την στάση του επίσημου δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων), η οποία αναμένει την ανακοίνωση μέτρων στήριξης του κλάδου από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Σ.Ε., με την οποία ευθυγραμμίζεται και το γιαννιώτικο σωματείο «οι επαγγελματίες του κλάδου ενωμένοι γύρω από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και την ΠΟΕΣΕ έχουν και την γνώση και τη δύναμη να αντιδράσουν συντεταγμένα αξιολογώντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση και να καθορίσουν τις αντιδράσεις. 


Είμαστε εδώ ενωμένοι και δεν χρειαζόμαστε, ανεύθυνους και αυτόκλητους «σωτήρες» που καλούν σε κλείσιμο επιχειρήσεων».

Ας σημειωθεί ότι ένας άλλος φορέας του κλάδου (το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης – ΠΑΣΚΕΔΙ) καλεί τις επιχειρήσεις εστίασης για μια εβδομάδα σε lockdown, κατηγορώντας την Κυβέρνηση για αδιαφορία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 


Και σε μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τα προβλήματα της Εστίασης έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού λόγω των συνεπειών που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας….».

Μεταξύ άλλων ζητούν απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ελευθερία για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους, μείωση ενοικίων, μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, ενίσχυση για να μην προχωρήσουν σε απολύσεις κ.α.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα καταστήματα εστίασης Ιωαννίνων δεν θα συμμετάσχουν στο lockdown
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8303835656187651485
item