Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανακριβές ότι η Αμερική δεν πουλάει Harpoon στην Ελλάδα Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανακριβές ότι η Αμερική δεν πουλάει Harpoon στην Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανακριβές ότι η Αμερική δεν πουλάει Harpoon στην Ελλάδα

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανακριβές ότι η Αμερική δεν πουλάει Harpoon στην Ελλάδα

«Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα έχει γνώση των αναληθών αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται την πώληση πυραύλων AGM-84 Harpoon στην Ελλάδα. Αυτού του είδους οι αναφορές είναι ανακριβείς και αβάσιμες. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρεί εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες σχέση συνεργασίας και υποστήριξης με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω των προγραμμάτων Foreign Military Sales και Direct Commercial Sales και τη μεταφορά αμερικανικού πλεονάζοντος πολεμικού υλικού (EDA) με μηδενικό ή σημαντικά μειωμένο κόστος στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. 

Κατόπιν αιτήματος του Γενικού Επιτελείου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το Αμερικανικό Ναυτικό παρείχε πληροφορίες «Τιμής και Διαθεσιμότητας» για την αγορά πυραύλων AGM-84 Harpoon τον Ιούλιο του 2020

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπερήφανα με τους Έλληνες εταίρους μας με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής μας συνεργασίας για την βελτίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Torrey Goad, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στο ΘΕΜΑ της Κυριακής είχε δημοσιευτεί η πληροφορία: «Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων με τις συμμαχικές χώρες που έχουν ισχυρή αμυντική βιομηχανία και την πιο σύγχρονη στρατιωτική τεχνολογία, η αμερικανική πλευρά αρνήθηκε να αποδεσμεύσει για χρήση από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας τους πυραύλους AGM-84 Harpoon που έχουν τη δυνατότητα εξουδετέρωσης πολεμικών πλοίων».

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, αρκετοί χρήστες στα social media ρωτούσαν τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, αν ισχύει η πληροφορία, με τον ίδιο να απαντάει ότι δεν είναι αλήθεια.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση


epirusblog.gr
5 of 5
Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανακριβές ότι η Αμερική δεν πουλάει Harpoon στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6965507164553368845
Σχόλια
item