Θεσπρωτία: Ένωση Νοσοκομεικαών Γιατρών - Στο Νοσοκομείο Φιλιατών δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 Θεσπρωτία: Ένωση Νοσοκομεικαών Γιατρών - Στο Νοσοκομείο Φιλιατών δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ένωση Νοσοκομεικαών Γιατρών - Στο Νοσοκομείο Φιλιατών δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για Covid-19

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 κατήγγειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, έκαναν απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στο χώρο της υγείας, ότι "σήμερα είναι ίσως και χειρότερη από εκείνη του Φεβρουαρίου, όταν η πανδημία χτύπησε την πόρτα της χώρας.

Τα αιτήματα τους είναι:

Όχι στην υπερεφημέρευση.

Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων).

Όχι στα «μπαλώματα» και στις μετακινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού.

Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ. Ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Σχεδιασμός για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κλπ.)

Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ένωση Νοσοκομεικαών Γιατρών - Στο Νοσοκομείο Φιλιατών δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για Covid-19
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3509661170433237686
Σχόλια
item