Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος που προκαλείται από τον Covid-19

Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος που προκαλείται από τον Covid-19
Με τα διαρκώς αρνητικά νέα που ακούμε κάθε μέρα, τους αυξανόμενους αριθμούς θανάτων, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τη σωματική απομόνωση από τους αγαπημένους μας και, για πολλούς, η απώλεια της καθημερινότητας, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να βρίσκονται σε κρίση ψυχικής υγείας.
Το άγχος είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα μας προσπαθεί να μας προστατεύσει πιέζοντας μας να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα και να βρούμε μια λύση.
Πώς να το αντιμετωπίσετε:
 
Πείτε στον εαυτό σας κάτι που είναι σίγουρο.
Το άγνωστο της πανδημίας – πόσο καιρό θα διαρκέσει, ποιους θα επηρεάσει και πώς θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μας για πάντα – είναι ένας καταλυτικός παράγοντας του άγχους που προκαλεί.
Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, θυμηθείτε τι είναι βέβαιο, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό και αμελητέο μπορεί να μοιάζει έως σήμερα.
Πείτε στον εαυτό σας κάτι σαν «Είμαι βέβαιος ότι αγαπώ την οικογένειά μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να την προστατεύσω.» ή  ακόμα και «Είμαι βέβαιος ότι στέκομαι εδώ σήμερα, αναπνέω και ο ήλιος λάμπει». 
Προσθέτοντας ακόμη και ένα μικρό στοιχείο βεβαιότητας ενόψει της συντριπτικής αβεβαιότητας, μπορείτε να διατηρήσετε μια καλή αίσθηση αυτοέλεγχου.
 

Περιορίστε την έκθεσή σας στα Social Media / News Media.
Η παρακολούθηση των ειδήσεων και των νέων που αναπαράγουν επανειλημμένα τόσο την ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού, όσο και την έλλειψη αποτελεσματικής θεραπείας” είναι ένα καύσιμο που αναζωπυρώνει τη «φωτιά» του άγχους. Είναι σημαντικό να περιορίσετε την έκθεσή σας στα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα από μη τεκμηριωμένες ή δυνητικά αναξιόπιστες πηγές.
Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε αυτό για το οποίο είστε ευγνώμονες.
Κάντε μια καθημερινή «λίστα ευγνωμοσύνης» προκειμένου να οικοδομήσετε τη δική σας ψυχολογική ανθεκτικότητα. Η διεύρυνση της προοπτικής μας και η αναγνώριση ότι ενώ τα πράγματα είναι δύσκολα και αβέβαια, υπάρχουν επίσης καλά πράγματα στην καθημερινή μας ζωή, μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά.
 Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ρουτίνα.
Μια ρουτίνα, όποια κι αν είναι αυτή, αποτελεί κάτι για το οποίο έχουμε τον έλεγχο. Η ρουτίνα αυτή με την σειρά της θα δημιουργήσει ένα κλίμα "καθημερινότητας".
Φάτε υγιεινά, μην καπνίζετε και ασκηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η καλή διατροφή και η επαρκής κίνηση είναι καλή τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό. Μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή, η οποία βοηθά το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί σωστά μπορεί να βοηθήσει πραγματικά.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος που προκαλείται από τον Covid-19
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6322974852323254988
item