Ελένη Μενεγάκη: Αποκάλυψη! Ο λόγος που άφησε τα παιδιά Αθήνα και πήγε Άνδρο το Σαββατοκύριακο! Ελένη Μενεγάκη: Αποκάλυψη! Ο λόγος που άφησε τα παιδιά Αθήνα και πήγε Άνδρο το Σαββατοκύριακο! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ελένη Μενεγάκη: Αποκάλυψη! Ο λόγος που άφησε τα παιδιά Αθήνα και πήγε Άνδρο το Σαββατοκύριακο!

Η επέλαση του «Ιανού» και οι ξαφνικές μπόρες που έπληξαν τις Κυκλάδες δεν επηρέασαν καθόλου την Ελένη Μενεγάκη, η οποία τις τελευταίες μέρες ξαναγύρισε στην Άνδρο και αφού πια τα παιδιά της είχαν επιστρέψει στο σχολείο τους. 

Αυτή τη φορά η επίσκεψη στο νησί το Σαββατοκύριακο δεν ήταν για χαλάρωση και διακοπές, αλλά για να κάνει τις απαραίτητες δουλειές στο κτήμα στα Άχλα.

Οι τουρίστες πλέον στο νησί είναι ελάχιστοι και έτσι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνει η προετοιμασία για τον χειμώνα.

Γύρω από τις κατοικίες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του συζύγου της τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δημιουργήσει με τα χεράκια της έναν τεράστιο λαχανόκηπο με όλων των ειδών τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ελένη Μενεγάκη γιατί πήγε στην Άνδρο το Σαββατοκύριακο

Είναι η μικρή της περιουσία και η ενασχόληση με τις αγροτικές δουλειές υπήρξε πάντα η πιο αγαπημένη της δραστηριότητα. Φέτος μάλιστα που είναι εκτός τηλεόρασης, η χαρά της είναι διπλή, γιατί μπορεί να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στη φροντίδα του αγροκτήματος, να επεκτείνει τις καλλιέργειες. 

Η Ελένη έβαλε το αδιάβροχό της, φόρεσε τις γαλότσες εργασίας, πήρε τις ρίζες από τα μαρούλια και τα σπανάκια, έπιασε την τσάπα στο χέρι και άρχισε να φυτεύει τα ζαρζαβατικά του χειμώνα.

Ο υγρός καιρός του φθινοπώρου ήταν ο πλέον κατάλληλος για να μην πάει χαμένη η σπορά. Όλα τα φρόντισε μόνη της χωρίς καν να ζητήσει τη βοήθεια του Μάκη, και είναι οι μόνες δουλειές -μετά τη μαγειρική- που όχι μόνο δεν τις βαριέται, αλλά τις κάνει με κέφι. Η Ελένη κάνει πια μια άλλη ζωή. 

Ενώ όλοι περιμένουν να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό της βήμα, εκείνη έχει άλλα σχέδια. Και αυτά είναι ο... τρύγος στα αμπέλια την επόμενη εβδομάδα και λίγο αργότερα η συγκομιδή των ελιών, όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο.

epirusblog.gr
5 of 5
Ελένη Μενεγάκη: Αποκάλυψη! Ο λόγος που άφησε τα παιδιά Αθήνα και πήγε Άνδρο το Σαββατοκύριακο!
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 584255897606257476
Σχόλια
item