Γιάννενα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επιστροφή στα σχολεία Γιάννενα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επιστροφή στα σχολεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επιστροφή στα σχολεία

Γιάννενα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επιστροφή στα σχολεία
«Να φοράμε μάσκες και να πλένουμε τα χέρια πολύ συχνά», με αυτές τις λίγες λέξεις ο δήμαρχος Ιωαννίνων καλωσόρισε τα παιδιά της Ακαδημίας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς
Είναι μια δύσκολη χρονιά, είπε ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, λέγοντας ότι όλοι ευχόμαστε σύντομα να περάσουν όλα αυτά για να έχουμε ξανά την καθημερινότητά μας που την έχουμε στερηθεί. 
Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά γιατί ακολουθούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο εμβληματικό κτίριο της Ακαδημίας, λέγοντας ότι ολοκληρώθηκε το έργο του πεζοδρομίου, ενώ σε λίγες ημέρες θα φτιάξουν και τον αύλειο χώρο των σχολείων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και έργο της περιφέρειας για όλο το χώρο.
Τέλος, έκανε αναφορά και στην προτεραιότητα να μεταφερθούν τα Πειραματικά σχολεία σε χώρο του Πανεπιστημίου, που έχει παραχωρηθεί και οι τεχνικές υπηρεσίες τρέχουν τις σχετικές διαδικασίες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Β. Τσαμπαλάς, που αναφέρθηκε στην αλυσίδα συνεργασίας όλων των φορέων.
Ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Κ. Καμπουράκης, αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά άρνησης της μάσκας, ένας εκπαιδευτικός στην Άρτα και ένας ιερέας στην Ηγουμενίτσα, που δεν ήθελε να βάλει μάσκα για να τελέσει τον αγιασμό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση η πληροφορία για αρνητές χρήσης μάσκας.
«Αλίμονο εάν αυτό που ζητάμε από τα παιδιά δεν το τηρούμε εμείς οι ενήλικες», είπε ο κ. Καμπουράκης. «Σε γενικές γραμμές η πρώτη μέρα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».
Ο κ. Καμπουράκης ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν είναι μόνος, εξηγώντας ότι όλοι όσοι θα μπαίνουν στα σχολεία θα φορούν μάσκες.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επιστροφή στα σχολεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1630226850134270816
Σχόλια
item