Ήγουμενίτσα: Επισήμανση από το Βαγγέλη Χαλμαντζή για τον ποδηλατόδρομο προς το Δρέπανο Ηγουμενίτσας Ήγουμενίτσα: Επισήμανση από το Βαγγέλη Χαλμαντζή για τον ποδηλατόδρομο προς το Δρέπανο Ηγουμενίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Επισήμανση από το Βαγγέλη Χαλμαντζή για τον ποδηλατόδρομο προς το Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Ο δραστήριος πολίτης Βαγγέλης Χαλμαντζής κάνει μια επισήμανση για τον ποδηλατοδρόμο προς το Δρέπανο Ηγουμενίτσας, που πρέπει, κατά τη γνώμη μας να απασχολήσει τους αρμόδιους.  

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει μεταξύ άλλων:  

"Άρχισε να παίρνει μορφή ο ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος για το Δρέπανο.

Η κατασκευή ποδηλατοδρόμων διέπεται από ΦΕΚ Β 1053/14.04.2016 και στην αρχή των προϋποθέσεων, 3.2.1 των οδηγιών κατασκευής, ο νομοθέτης είναι ξεκάθαρος:

«Ο κυκλοφοριακός χώρος για την ευθεία και σταθερή κίνηση του ποδηλάτου ορίζεται από το πλάτος και το ύψος όδευσης, και πρέπει να παραμένει ελεύθερος εμποδίων σε κάθε κατηγορία υποδομής ποδηλάτων».

Ας μην αναφερθούμε στο πλάτος, το οποίο οριακά πλησιάζει τα κατώτατα όρια των 4 μέτρων.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι ο στύλος φωτισμού, που καταλαμβάνει το ένα τέταρτο του χώρου κίνησης, με αποτέλεσμα ο ποδηλάτης να αναγκάζεται σε ελιγμούς.

Σε συνδυασμό με τους πιθανούς ελιγμούς, που θα κάνει ο απέναντι ερχόμενος ποδηλάτης, λόγω ανηφόρας, και άλλων αιτιών, αντιλαμβάνεται κανείς το πρόβλημα.

Θα πρέπει έστω και τώρα, με οποιοδήποτε κόστος, οι στύλοι φωτισμού να μεταφερθούν από την άλλη πλευρά, των πεζών".
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Επισήμανση από το Βαγγέλη Χαλμαντζή για τον ποδηλατόδρομο προς το Δρέπανο Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 442121295676371082
Σχόλια
item