Πρέβεζα: «Άστεγοι» οι μαθητές στο Καναλλάκι – «Κανένα συνεργείο εδώ και μια εβδομάδα στο Γυμνάσιο-Λύκειο» Πρέβεζα: «Άστεγοι» οι μαθητές στο Καναλλάκι – «Κανένα συνεργείο εδώ και μια εβδομάδα στο Γυμνάσιο-Λύκειο» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Άστεγοι» οι μαθητές στο Καναλλάκι – «Κανένα συνεργείο εδώ και μια εβδομάδα στο Γυμνάσιο-Λύκειο»

Πρέβεζα: «Άστεγοι» οι μαθητές στο Καναλλάκι – «Κανένα συνεργείο εδώ και μια εβδομάδα στο Γυμνάσιο-Λύκειο»
«Άστεγοι» θα μείνουν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου στο Καναλλάκι, αφού οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου, μετά τις ζημιές του σεισμού του Μαρτίου, δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν στο επόμενο διάστημα έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθετείται κάπου στα μέσα του Οκτωβρίου.
Θύματα της γραφειοκρατίας;
Να θυμίσουμε πως οι εργασίες ξεκίνησαν μέσα στο Αύγουστο, μήνες μετά τον σεισμό και μήνες μετά την έγκριση για την αποκατάσταση των ζημιών.
Οι διαδικασίες (μελέτες , δημοπράτηση, επίβλεψη έργου) που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών σε σχολικά κτίρια μετά από φυσικές καταστροφές, διενεργούνται από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε», η οποία αποτελεί τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση φαίνεται να οφείλετε σε γραφειοκρατικούς λόγους μιας και εκκρεμότητες που προέκυψαν, αναφορικά με την εγκατάσταση του εργολάβου, έφεραν πίσω χρονικά το έργο.
Αναζήτηση στέγης
Την ίδια ώρα γίνονται συζητήσεις των συζητήσεων στον Δήμο Πάργας προκειμένου να βρεθεί λύση για το πώς θα ξεκινήσουν οι μαθητές τα μαθήματα, ενώ στο τραπέζι φαίνεται να έχουν πέσει προτάσεις όπως αυτή της τηλεδιάσκεψης αλλά και την προσωρινή εγκατάσταση σε άλλους χώρους.
Διαμαρτυρία Συλλόγου Διδασκόντων – Εδώ και μια εβδομάδα δεν γίνονται εργασίες
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Καναλακίου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αγωνία του και την δυσαρέσκειά του για τη μη λειτουργία του Γυμνασίου, «λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό του περασμένου Μαρτίου».
«Μετά την παρέλευση σχεδόν επτά μηνών οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης του διδακτικού έτους» όπως αναφέρει.
Τονίζει επίσης πως «εδώ και μια εβδομάδα δεν υπάρχει κανένα συνεργείο που να εκτελεί εργασίες στο κτηριακό συγκρότημα του Γυμνασίου-Γενικού Λυκείου».
Και καταγγέλλει «την ολιγωρία των υπευθύνων για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών μας».
Τέλος, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων «Απαιτούμε την εξεύρεση λύσης για την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου μας και την επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους περιβάλλον. Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Καναλακίου».
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Άστεγοι» οι μαθητές στο Καναλλάκι – «Κανένα συνεργείο εδώ και μια εβδομάδα στο Γυμνάσιο-Λύκειο»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8547134345097450979
Σχόλια
item