Χρυσοχοΐδης: Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων της Λέσβου Χρυσοχοΐδης: Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων της Λέσβου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων της Λέσβου

Χρυσοχοΐδης: Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων της Λέσβου

«Όλες οι υπηρεσίες είναι επί ποδός. Ασφαλώς χτυπάει καμπανάκι για όλα τα ΚΥΤ της χώρας». 

Αυτό επεσήμανε πριν από λίγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον Alpha αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό με την καταστροφική φωτιά στη Μόρια της Λέσβου.


Ο κ. Χρυσοχοίδης είπε ότι για τη χθεσινή φωτιά δεν υπάρχουν στοιχεία για οργανωμένο σχέδιο ωστόσο τόνισε ότι όλα θα διερευνηθούν. «Δεν θέλω να μπω σε θεωρίες συνωμοσίας

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι δεν χάθηκαν ζωές» σημείωσε μεταξύ άλλων και τόνισε με έμφαση ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των κατοίκων της Λέσβου αλλά και των μεταναστών.

«Για να πούμε ότι ήταν σχέδιο η πυρκαγιά στη Μόρια θα πρέπει να έχουμε στοιχεία ότι κάποιοι το επεξεργάστηκαν και το εκτέλεσαν, τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. 

Ας μείνουμε στο πραγματικό γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση 35 κρουσμάτων και των εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή μαζί τους και στη συνέχεια αυτοί αντέδρασαν και προέβησαν σε αυτές τις πράξεις. 

Όλα αυτά θα ερευνηθούν, θα αποδοθούν ευθύνες, θα γίνουν δικογραφίες», τόνισε ο υπουργός.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι πρώτον η δημόσια υγεία, δηλαδή να εντοπιστούν τα κρούσματα και οι επαφές τους, έτσι ώστε να μπουν σε καραντίνα. 


Το δεύτερο είναι η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού και η ασφάλεια των προσφύγων των ίδιων. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι υπήρχε μία μεγάλη κινητοποίηση και δεν είχαμε κανένα θύμα», επεσήμανε.

Σε ότι αφορά τους αρνητές της μάσκας και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στα σχολεία από τη Δευτέρα είπε ότι είναι προφανές ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στην εκπαιδευτική διαδικασία. «Υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν κάποιος έχει άλλη άποψη μπορεί να τη λέει δημόσια. 


Αν επιχειρήσει να την επιβάλλει αυτό είναι παράνομο. Αν κάποιοι επιχειρήσουν να δημιουργήσουν εμπόδια στη λειτουργία του σχολείου τότε οι διευθυντές θα πράξουν τα δέοντα. 

Μόνο αν κληθεί η Αστυνομία και με εντολή εισαγγελέα θα κινηθεί προς τα σχολεία. «Ελπίζω να κρατήσουν τις δοξασίες για τον εαυτό τους» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος, χαρακτήρισε «ηρωική» την προσπάθεια των πυροσβεστών στην Ανάβυσσο. «Δεν είχαμε θύματα και είχαμε μικρές υλικές ζημιές» σημείωσε.
epirusblog.gr
5 of 5
Χρυσοχοΐδης: Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων της Λέσβου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4430346363472208227
Σχόλια
item