Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο -Διαψεύδει η Αθήνα Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο -Διαψεύδει η Αθήνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο -Διαψεύδει η Αθήνα

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο -Διαψεύδει η Αθήνα

Να ξεκινήσουν τον διάλογο συμφώνησαν Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι συνομιλίες, όπως γνωστοποίησε ο κ. Στόλτενμπεργκ, θα γίνουν σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο. 

«Μετά τις συζητήσεις με τον Ελληνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τον διάλογο σε τεχνικό επίπεδο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να καθιερωθούν μηχανισμοί αποσυμπίεσης και να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Στη δήλωσή του υπογραμμίζει ακόμη: «Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ». 
Συνομιλία Μέρκελ-Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με την Ανγκελα Μέρκελ.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο η εγωιστική και άδικη συμπεριφορά της Ελλάδας να υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες. 

Τόνισε, δε, ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και οι χώρες που τις υποστηρίζουν έλαβαν μέτρα για να κλιμακώσουν το αδιέξοδο και την ένταση.

epirusblog.gr
5 of 5
Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο -Διαψεύδει η Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2519321395225150077
Σχόλια
item