Άρτα: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ η προστασία των παιδιών

Άρτα: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ η προστασία των παιδιών
Ενημέρωση για τον covid-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου Άρτας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με προσκεκλημένους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά σε καθεστώς ιδιαζουσών και πρωτόγνωρων συνθηκών.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής δεκάδων σχολικών μονάδων, ο Πρόεδρος Ευάγγελος Χαρμπής και οι γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας: Βόϊδαρου Χρυσούλα, Χαραλάμπης Μιχαήλ, Ευταξίας Νικόλαος, τόνισαν την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και έδωσαν οδηγίες σχετικά με την σωστή χρήση των υλικών ατομικής προστασίας. 

Ιδιαίτερη έμφαση με επίδειξη εφαρμογής, δόθηκε στη χρήση των μασκών που αποτελούν βασικό μέσο προστασίας και αποτροπής διάδοσης του Covid19 SARS-CoV-2.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρμπής: «H προστασία παιδιών και συνακόλουθα των εκπαιδευτικών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Πολιτεία και την κοινωνία και η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών κανόνων-πρωτοκόλλων είναι αδιαπραγμάτευτη και πέρα από κάθε δοξασία αμφισβήτησης. 

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και στη δραματική συγκυρία που βρισκόμαστε, ή - για οποιοδήποτε λόγο - άρνηση εφαρμογής των κοινωνικών κανόνων και των θεσπισμένων νόμων αποτελεί επικίνδυνη πράξη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας.

Οι επιστήμονες και συνολικά οι Επιστήμες έχουν χαράξει το χάρτη πορείας στον οποίο οφείλουμε να πορευτούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ας μην είμαστε απροετοίμαστοι. 

Είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί κρούσμα Covid 19 στα σχολεία μας και στα παιδιά μας. 
Έχω όμως την πεποίθηση ότι οι εκπαιδευτικοί με το ζήλο που επιδεικνύουν, την υπευθυνότητα που τους διακρίνει και την ηθική που τους διακατέχει θα αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα κάθε τέτοιο περιστατικό. 
Και φυσικά εμείς ως γιατροί, ως πολίτες αλλά και ως γονείς θα είμαστε παρόντες στην πρώτη γραμμή και αυτής της μάχης».

Από την πλευρά τους οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων διατύπωσαν τους προβληματισμούς, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις ελλείψεις σε κάποια σχολικά συγκροτήματα. 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας δεσμεύτηκε να μεταφέρει αρμοδίως τους προβληματισμούς και τα αιτήματα με στόχο την άμεση κάλυψη των αναγκών.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ η προστασία των παιδιών
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 83585375367434144
item