Κάθε πότε πρέπει να… βγάζεις το μυαλό σου περίπατο; Κάθε πότε πρέπει να… βγάζεις το μυαλό σου περίπατο; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κάθε πότε πρέπει να… βγάζεις το μυαλό σου περίπατο;

Κάθε πότε πρέπει να… βγάζεις το μυαλό σου περίπατο;
Περπατάς καθημερινά; Γυμνάζεσαι συστηματικά; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να το κάνεις. Το ζητάει το σώμα, το απαιτεί και το μυαλό για να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.
Πώς ωφελείται ο εγκέφαλος
Τα οφέλη της ήπιας άσκησης στο σώμα είναι λίγο – πολύ γνωστά, οι ευεργετικές της δράσεις στον εγκέφαλο δεν αναφέρονται όμως συχνά. 
Σύμφωνα λοιπόν με επιστημονικές έρευνες, όσο πιο πολύ ασκούμαστε σωματικά, τόσο πιο πολύ διευρύνεται ο ιππόκαμπος, η περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μνήμη.
Επιπλέον, εφόσον η φυσική άσκηση βελτιώνει γενικότερα την αιμοκυκλοφορία, η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο είναι καλύτερη με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται πληρέστερα.
Γι΄ αυτό κάνε ό,τι μπορείς. Έστω και ένα απλό περπάτημα 3-4 φορές την εβδομάδα. Ακόμα και αυτό βοηθά στη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου και ως εκ τούτου στην αποτροπή εκφυλιστικών ασθενειών που τον πλήττουν, όπως η νόσος Αλστχάιμερ.

epirusblog.gr
5 of 5
Κάθε πότε πρέπει να… βγάζεις το μυαλό σου περίπατο;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3629527582801877221
Σχόλια
item