Άρτα: Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που θα διεξαχθεί στην Άρτα Άρτα: Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που θα διεξαχθεί στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που θα διεξαχθεί στην Άρτα

Άρτα: Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που θα διεξαχθεί στην Άρτα
Έτοιμη φαίνεται πως είναι η πόλη μας για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ανδρών- Γυναικών για το 2020, αυτό δήλωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Αρταίων και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, λίγες μόνο ημέρες πριν την πραγματοποίηση της διοργάνωσης. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας θα διεξαχθεί το τριήμερο 4-5-6 Σεπτεμβρίου, πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δήμου Αρταίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με τη στήριξη και του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, και σ’ αυτό θα συμμετέχουν 33 σωματεία, 105 αθλητές, 20 αθλήτριες, 40 προπονητές/συνοδοί και 30 κριτές/τεχνικοί.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, αφού, όπως μας δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του Δημάρχου να πραγματοποιηθεί φέτος το πρωτάθλημα στην Άρτα και μάλιστα ο ίδιος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του στην πόλη μας, μιας που είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στην Άρτα ένα πρωτάθλημα τέτοιου επιπέδου που να έχει σχέση με το ποδήλατο. 

Για το λόγο αυτό, συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων σήμερα το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Αρταίων, εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και άλλων φορέων. 

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νίκος Λιόντος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Παναγιώτης Πριστούρης, ο Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Αλέξανδρος Τσιρακίδης, ο Διευθυντής του αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας, και ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, Περικλής Ζώτος.

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε «Θα παρέχουμε ως πόλη μια πετυχημένη διοργάνωση και στόχος μας είναι να προωθήσουμε μέσα από τη διοργάνωση αυτή το ποδήλατο ως φιλικό μέσο μεταφοράς. 
Για το λόγο αυτό, ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη προχωρήσει όλον αυτόν τον καιρό σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις για να επιτύχουμε το στόχο αυτό, όπως ότι έχουμε τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, μάλιστα χθες συγκεκριμένα τοποθετήσαμε σε άλλα δώδεκα σημεία, οπότε στο σύνολο έχουμε δεκαπέντε θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στην πόλη. 
Επιπρόσθετα, επιδιώκουμε να βάλουμε κοινόχρηστα ποδήλατα στο δήμο μας, μέσα από ένα έργο που ετοιμάζουμε για να χρηματοδοτηθεί και διαγραμμίσαμε και θα τοποθετήσουμε τις επόμενες ημέρες τα πλαστικά κολονάκια για να δημιουργήσουμε τον πρώτο ποδηλατόδρομο στην Άρτα, συγκεκριμένα στην περιοχή του Τριγώνου και της Κομμένου, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να κάνουμε και τα ανάλογα κατασκευαστικά έργα. 
Να σημειώσουμε τέλος, ότι οι διαδρομές που επιλέξαμε για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος μόνο τυχαίες δεν είναι,αφού θέλαμε να αναδείξουμε τα τοπόσημα που έχει η περιοχή μας, όπως το Γρίμποβο και την Κορωνησία, θέλαμε να αναδείξουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τα μνημεία μας. 
Ενώ, μέσα από το πρωτάθλημα αυτό προωθείται και ο αθλητικός τουρισμός, αφού περίπου 250-300 άτομα θα επισκεφτούν την Άρτα το τριήμερο 4-5-6 Σεπτεμβρίου».

Μετά το πέρας της συνέντευξης, ο Δήμαρχος Αρταίων χάρισε μια αναμνηστική πλακέτα με το Γεφύρι της Άρτας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και αντίστροφα, η Ομοσπονδία χάρισε στο Δήμαρχο μια αναμνηστική αθλητική φανέλα.

Κλείνοντας, να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι τις ώρες διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους απ’ όπου θα διέρχονται οι ποδηλάτες και για το λόγο αυτό ο Δήμος Αρταίων ζητάει την κατανόησή σας, με στόχο την πετυχημένη έκβαση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλάτου, που όπως προαναφέραμε, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη μας!

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που θα διεξαχθεί στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8559797758146867657
Σχόλια
item