Ήγουμενίτσα: Έγινε διαμαρτυρία γονέων στην Ηγουμενίτσα για τη μάσκα στα σχολεία... Ήγουμενίτσα: Έγινε διαμαρτυρία γονέων στην Ηγουμενίτσα για τη μάσκα στα σχολεία... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Έγινε διαμαρτυρία γονέων στην Ηγουμενίτσα για τη μάσκα στα σχολεία...

Ήγουμενίτσα: Έγινε διαμαρτυρία γονέων στην Ηγουμενίτσα για τη μάσκα στα σχολεία...
Το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου έγινε διαμαρτυρία από γονείς στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές και στην επιβολή μέτρων προστασίας και πρόνοιας στα σχολεία.

Όλα ξεκίνησαν από ένα πανελλήνιο διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας.

Γονείς με σύνθημα «Όχι υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία»  διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά στην Ηγουμενίτσα. 

Κάποιοι γονείς ανέφεραν: "Δεν θα τα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο όσο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

Και όσο υπάρχουν όλα αυτά τα παράλογα μέτρα. Δεν έχει ευθύνη το κράτος, που στέλνει τα παιδιά στο σχολείο με μια μάσκα, που δεν είναι αποδεδειγμένο ότι τα προστατεύει;". 

Από την άλλη οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι  "η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας. 

Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας».

Και διαβεβαιώνουν πως " η ασφάλεια της χρήσης μάσκας για παιδιά άνω των 2 ετών είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και αυτό υποστηρίζουν επιστημονικοί φορείς. 

Η μάσκα επιτρέπει την είσοδο του αέρα, δεν προκαλεί αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα, δεν μειώνει την ικανότητα του παιδιού να παρακολουθήσει το μάθημα, ούτε να επικοινωνεί.

Δεν επηρεάζει ούτε τη λειτουργία ούτε την ανάπτυξη του αναπνευστικού συστήματος ούτε επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού".
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Έγινε διαμαρτυρία γονέων στην Ηγουμενίτσα για τη μάσκα στα σχολεία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7117761416717918512
Σχόλια
item