Γιάννενα: ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ - Ευοίωνες προοπτικές, αλλά υπό προϋποθέσεις

Γιάννενα: ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ - Ευοίωνες προοπτικές, αλλά υπό προϋποθέσεις
Θετικά βλέπει το υπουργείο Υποδομών την κατασκευή του οδικού άξονα – Συγκρατημένα αισιόδοξοι ο βουλευτής Στ. Καλογιάννης και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης
Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει για την μελλοντική κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και το ενδεχόμενο ένταξης του σημαντικού αυτού έργου για την Ήπειρο, στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Χθες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά στο Ταμείο Ανάπτυξης, τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Πρόσθεσε ότι υπάρχει θετική βούληση του Υπουργείου Υποδομών, υπάρχει η συγκατάθεση του Πρωθυπουργού, η τελική έκβαση όμως θα εξαρτηθεί από τις προδιαγραφές που θα θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικά ως προς το κυκλοφοριακό φορτίο.

«Ελπίζουμε να μην υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις με αυτές των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ερωτηθείς για την μελέτη κόστους – οφέλους δεδομένου ότι η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ζητά νούμερα αναφορικά με το εάν συμφέρει ή όχι να γίνει το εκάστοτε έργο, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την ένταξη ή μη του έργου στο Ταμείο σημειώνοντας ότι από εκεί και έπειτα η μελέτη σίγουρα θα χρειαστεί επικαιροποίηση και θα το αναλάβουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Στ. Καλογιάννης
Χθες, για την κατασκευή του οδικού άξονα, ρωτήθηκε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης ξεκαθάρισε ότι οι όποιες διαδικασίες θα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ήδη διανύουμε τους τελευταίους μήνες του 2020.

Ο βουλευτής που εξαιτίας και των γνώσεών του στο Υπουργείο Υποδομών όπου και θήτευσε υπογράμμισε ότι η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης θα ήταν μια δυνητική λύση ενώ υπογράμμισε και εκείνος στην απάντησή του την επιμονή των Ευρωπαίων πριν διατεθούν κονδύλια για το εκάστοτε έργο να υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία για την ωφέλεια του έργου αυτού.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια δυνητική λύση για το έργο ως έχει», με αυτή τη σύντομη πρόταση, απάντησε για το θέμα του οδικού άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά ο κ. Καλογιάννης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις. 

Η μελέτη κόστους - οφέλους είναι απαραίτητη για να προχωρήσει το έργο. «Είναι μια δυνητική λύση. Επαναλαμβάνω, δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε άλλο χρόνο» είπε μεταξύ άλλων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ - Ευοίωνες προοπτικές, αλλά υπό προϋποθέσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4464760508106752245
item