Πώς ο Τραμπ χρησιμοποιούσε την Ιβάνκα για να αποφύγει την Εφορία: Αμοιβές συμβούλου και… κομμωτήρια Πώς ο Τραμπ χρησιμοποιούσε την Ιβάνκα για να αποφύγει την Εφορία: Αμοιβές συμβούλου και… κομμωτήρια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πώς ο Τραμπ χρησιμοποιούσε την Ιβάνκα για να αποφύγει την Εφορία: Αμοιβές συμβούλου και… κομμωτήρια

Στα γνωστά κόλπα της δήλωσης ζημιών των αμοιβών συμβούλων αλλά και των δαπανών της… κόρης του φέρεται να κατέφυγε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να αποφύγει τις πληρωμές στην αμερικανική εφορία.

Όπως αποκάλυψε δημοσίευμα των New York Times ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε 750 δολάρια σε φόρους εισοδήματος τη χρονιά που κέρδισε την προεδρία και άλλα τόσα κατά τον πρώτο χρόνο παραμονής του στον Λευκό Οίκο, ενώ δεν κατέβαλε καθόλου φόρους εισοδήματος στα 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Πως τα κατάφερε;

Κυρίως μέσω της δήλωσης μεγάλων οικονομικών απωλειών από τις επιχειρήσεις του, μεγαλύτερων από τα εισοδήματά του και μέσω της κόρης Ιβάνκα η οποία ενώ εργαζόταν ως υπάλληλος του Οργανισμού Τραμπ, φαίνεται να λαμβάνει υπερβολικά υψηλές «αμοιβές συμβούλου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα καταχωρήθηκαν 26 εκατ. δολάρια ως αμοιβές συμβούλων στις επιχειρήσεις του Τραμπ το διάστημα μεταξύ του 2010 και του 2018, και τουλάχιστον μέρος αυτών φαίνεται να έχουν κατευθυνθεί σε εταιρεία που ανήκει στην Ιβάνκα Τραμπ.

Την ίδια στιγμή δήλωνε 47,4 εκατ. ως ζημιές, ενώ εκπληκτικά είναι και τα νούμερα των δαπανών για τις κομμώσεις τόσο του ίδιου όσο και της Ιβάνκα.

Σύμφωνα με αυτά ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε $70.000 για τις κομμώσεις του ενόψει τηλεοπτικών του εμφανίσεων ενώ εννέα (9) από τις εταιρείες του Τραμπ κατέβαλαν συνολικά 95.464 δολάρια για την επιμέλεια των μαλλιών της Ιβάνκα.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς ο Τραμπ χρησιμοποιούσε την Ιβάνκα για να αποφύγει την Εφορία: Αμοιβές συμβούλου και… κομμωτήρια
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6310425971479275802
Σχόλια
item