Άρτα: Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Μ/Φ «ΣΚΟΥΦΑΣ» από την Αναγέννηση Άρτας Άρτα: Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Μ/Φ «ΣΚΟΥΦΑΣ» από την Αναγέννηση Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Μ/Φ «ΣΚΟΥΦΑΣ» από την Αναγέννηση ΆρταςΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας – ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «ΣΚΟΥΦΑΣ», εξέδωσε ο ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας για τη μεγάλη τιμή να συμπεριληφθεί από τον Σύλλογο στους βραβευθέντες με τα Αγραφιώτεια Βραβεία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τον Μ/Φ Σύλλογο «ΣΚΟΥΦΑΣ» για τη μεγάλη τιμή να τον συμπεριλάβει στους βραβευθέντες με τα Αγραφιώτεια Βραβεία 2020, που απονεμήθηκαν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020.

124 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει φέτος ο ιστορικός Μορφωτικός- Φιλολογικός Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ», από τους παλιότερους Συλλόγους στην Ελλάδα και συνάμα από τους πιο δραστήριους και πρωτοπόρους στο χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, στο χώρο του Πολιτισμού.

Ανακοίνωση ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας | artagoal.gr

60 χρόνια γιορτάζει φέτος το ιστορικό Σωματείο της πόλης μας, η ομάδα μας, ο ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ, η ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ.

Στενοί δεσμοί συνδέουν τον ΣΚΟΥΦΑ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ : η αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της, η διάθεση για προσφορά και η προσπάθεια για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του πολιτισμού και του αθλητισμού. 

Ο ΣΚΟΥΦΑΣ από την ίδρυσή του το 1896 είναι ο δεύτερος πιο παλιός Σύλλογος στην Ελλάδα μετά τον Παρνασσό και η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ , που δημιουργήθηκε το 1960 από τη συγχώνευση των Σωματείων Α.Ο. Παναμβρακικός, Α.Ο. Αετός και Α.Ο. Ολυμπιακός , από τις πρώτες πόλεις που προχώρησε στη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών της σωματείων σε μια ισχυρότερη ομάδα, αρκετά νωρίτερα από άλλες ποδοσφαιρικά προηγμένες πόλεις. 

Να σημειωθεί ότι η ιδέα για τη συγχώνευση γεννήθηκε το 1958 και υλοποιήθηκε, αφού διαχωρίστηκε το αθλητικό τμήμα από τον Σύλλογο «ΣΚΟΥΦΑΣ».

Ο Μ/Φ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ» άνοιγε και ανοίγει δρόμους καινούριους και αδοκίμαστους, μπολιασμένους με την ελληνικότητα και την παράδοση , πρωταγωνιστώντας όχι μόνο στα όρια της μικρής μας πόλης, αλλά και εκτός τειχών και έγινε δικαιολογημένα ο αγαπημένος Σύλλογος των Αρτινών. 

Η θρυλική Αναγέννηση, κυριάρχησε στο επαρχιακό ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν έφτασε στα πρόθυρα της Α' Εθνικής, στηριγμένη στα δικά της παιδιά.. 

Αγκαλιάστηκε με πάθος από τους Αρτινούς και η δημοτικότητά της ξεπέρασε τα στενά όρια του νομού, αφού έφτασε να έχει φιλάθλους όχι μόνο στις γειτονικές περιοχές , αλλά σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. 

Μετά από μια περίοδο ποδοσφαιρικής ξηρασίας , σήμερα η Αναγέννηση είναι στη Γ’ Εθνική και γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να μπουν οι βάσεις, με στόχο να πάρει τη θέση που της αξίζει και ταιριάζει στο όνομα και την ιστορία της. Γιατί, όπως λέει και ο ύμνος της:

Είναι η ομάδα μας

τα φτερά των αετών

και γεφύρι αθάνατο

μες την μπόρα των καιρών.

Ευχαριστούμε και πάλι και ευχόμαστε να παραμείνει ο ΣΚΟΥΦΑΣ φάρος που φωτίζει τα σκοτάδια της εποχής μας και να μας συνδέει με το χτες, το σήμερα και το αύριο.

Να είναι ο Σύλλογός όλων των Αρτινών και εμείς να είμαστε η ομάδα όλων των Αρτινών, η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Μ/Φ «ΣΚΟΥΦΑΣ» από την Αναγέννηση Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7377880643664601744
Σχόλια
item