Κορωνοϊός: Η Παγώνη περιέγραψε το σχέδιο για να αυξηθούν οι ΜΕΘ στην Αττική Κορωνοϊός: Η Παγώνη περιέγραψε το σχέδιο για να αυξηθούν οι ΜΕΘ στην Αττική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η Παγώνη περιέγραψε το σχέδιο για να αυξηθούν οι ΜΕΘ στην Αττική

Στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα αλλά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι με «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική»

Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως αν τελικά θα υπάρξει lockdown θα καθοριστεί από τρεις παράγοντες. Τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό νοσηλευομένων και τον αριθμό διασωληνωμένων.

«Αν αυτοί οι τρεις παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα», πρόσθεσε. Μάλιστα στάθηκε στο γεγονός ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι γρίπες.

Τρία μεγάλα νοσοκομεία στην μάχη του κορωνοϊού

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε πως οικονομικά δεν αντέχουμε νέο lockdown, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι προηγείται η υγεία για να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας, Αγγλίας. 

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως επειδή τα πράγματα δεν είναι καλά, υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον κορωνοϊό, καθώς και άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ.

Η ίδια υπογράμμισε ότι χαλαρώσαμε όλοι και πως τα λεωφορεία αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Επιπλέον ανέφερε πως ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν καραντίνα στην επιστροφή και αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων και τον σημερινό τριψήφιο αριθμό. 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η ίδια υπογράμμισε πως πρώτη βδομάδα δεν πήγε καλά η ιστορία. «Κατά την άποψη μου οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν πάνε επειδή είναι και μεγαλύτερης ηλικίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, συμβούλεψε όποιος αισθάνεται αδιαθεσία ή έχει πυρετό να μένει στο σπίτι του. 


epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Η Παγώνη περιέγραψε το σχέδιο για να αυξηθούν οι ΜΕΘ στην Αττική
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 81220282532809008
Σχόλια
item