Στο "παιχνίδι" του Ιντσιρλίκ και τα ΗΑΕ - Ο Πρίγκηπας συνομιλεί με ΗΠΑ για μεταφορά στα Εμιράτα

Το βαθυ αμερικανικό κράτος έχει τα δικά του σχέδια ενόψει της δημιουργίας του Κουρδιστάν

Μεγάλη “βόμβα” αποκαλύπτεται από αραβικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία, ο πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ Μπιν Ζαΐντ, συνομιλεί ήδη με το Πεντάγωνο για τη μεταφορά της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ από την Τουρκία στα ΗΑΕ.

 Bin Zayed επιδιώκει να θέσει τα στρατηγικά του συμφέροντα πάνω από όλα τα άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών σχέσεων μεταξύ του ίδιου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ.

Ενημερωμένες πηγές αποκάλυψαν το Σάββατο ότι το σχέδιο στοχεύει στην εδραίωση των δεσμών των ΗΑΕ με το «βαθύ κράτος» στις ΗΠΑ, το οποίο όπως όλα δείχνουν κινείται ταχύτατα και για το σχέδιο δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν.

Πληροφορίες από τον Κόλπο αναφέρουν ότι τα ΗΑΕ εργάζονται επίσης σε οικονομικά και στρατιωτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Πεντάγωνο, μαζί με μεγάλα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ στη νότια ακτή της Υεμένης, αλλά και σε ορισμένα νησιά, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Socotra.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Υποστράτηγος Τόμας Κάμπελ δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού ότι οι ΗΠΑ «δεν έχουν σχέδια να τερματίσουν την παρουσία τους στην αεροπορική βάση του Incirlik», κάτι όμως που πιθανόν δεν ισχύει.

«Οι ΗΠΑ λειτουργούν εδώ και δεκαετίες στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ μετά από πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης, και η συνεχιζόμενη παρουσία μας εκεί αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη και ισχυρή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της συμμαχίας μας στο ΝΑΤΟ» , είχε δηλώσει ο ο Κάμπελ.

Αυτή η δήλωση ήρθε μετά από δηλώσεις του γερουσιαστή των ΗΠΑ, Ρον Τζόνσον, ο οποίος ανέφερε σε αμερικανικό ΜΜΕ ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αυξήσουν την παρουσία τους στη ναυτική βάση στο νησί της Κρήτης ως εναλλακτική λύση για το Ιντσιρλίκ.

Το αποκαλούμενο “βαθύ αμερικανικό κράτος” έχει στοχοποιήσει πιθανότατα την Τουρκία συνολικά, αφού οι ισλαμιστές του ΑΚΡ θα ελέγχουν την πολιτική ζωή της χώρας για να επόμενα 50 χρόνια, ακόμα και χωρίς τον Τούρκο πρόεδρο.

Η αλήθεια, από τη σειρά αυτή των δημοσιευμάτων είναι ότι οι ΗΠΑ κινούνται πιθανότατα στο σχέδιο “μετακίνησης” της βάσης τους από την Τουρκία" λόγω άλλων επικείμενων εξελίξεων, τις οποίες θα δούμε σύντομα στην Α.Μεσόγειο.

Το σενάριο της δημιουργίας του Κουρδιστάν, το οποίο ακούγεται πλέον έντονα θα αποτελέσει την πηγή μιας ακόμα πιο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ του νέου Αμερικανού προέδρου και της Άγκυρας πιθανόν το επόμενο διάστημα, και για αυτό η βάση να αποτελέσει στόχο των Τούρκων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος  κατηγόρησε γενικά και αόριστα ξένες δυνάμεις, ότι εργάζονται για να εμποδίσουν την ανάπτυξη της χώρας προκαλώντας εσωτερικές κρίσεις

Ο Ερντογάν είπε ότι η κυβέρνησή του είχε αρχίσει να εργάζεται για την προώθηση της χώρας βάσει του τουρκικού οράματος για τα έτη 2023, 2053 και 2071.

«Κάθε βήμα που κάνουμε για να κάνουμε την Τουρκία περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη αντιπροσωπεύει τον ακρογωνιαίο λίθο αυτού του οράματος», δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της επιτυχίας της πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής διαμάχης στην οποία συμμετέχει η Τουρκία σε διάφορους τομείς, όπως η Συρία, η Λιβύη, η Ανατολική Μεσόγειος και ο Εύξεινος Πόντος.

Ο στόχος των εχθρικών προσπαθειών είναι να υπονομεύσει όλες τις τουρκικές πολιτικές και οικονομικές προσπάθειες και να την εκτροχιάσει από το όραμά της.    

Το όραμα όμως του Τούρκου προέδρου για την αναβίωση μιας νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας θα μείνει όραμα και σχέδιο του “αέρα’”, αφού η δύση έχει τα δικά της προγράμματα για την ΝΑ Ευρώπη και Μέση Ανατολή εδώ και 50-70 χρόνια.


epirusblog.gr
5 of 5
Στο "παιχνίδι" του Ιντσιρλίκ και τα ΗΑΕ - Ο Πρίγκηπας συνομιλεί με ΗΠΑ για μεταφορά στα Εμιράτα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2658069552357048591
item