Πριν Βάλει Το Κρέας Στη Σχάρα Το Χαράζει – Μόλις Δείτε Το Λόγο Θα Τρέξετε Να Το Κάνετε Πριν Βάλει Το Κρέας Στη Σχάρα Το Χαράζει – Μόλις Δείτε Το Λόγο Θα Τρέξετε Να Το Κάνετε | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πριν Βάλει Το Κρέας Στη Σχάρα Το Χαράζει – Μόλις Δείτε Το Λόγο Θα Τρέξετε Να Το Κάνετε

Τα μυστικά του ψητού κρέατος δεν σταματάνε ποτέ, καθώς οι έμπειροι ψήστες έχουν πολλούς άσους στο μανίκι τους. Και έναν τέτοιο θα δούμε εδώ, ένα από αυτά τα μυστικά που σπανίως λέγονται.

Για ακόμα καλύτερα ψημένο κρέας που παραμένει ωστόσο μαλακό και γεμάτο γεύση, το τρικ είναι το χάραγμα. Δεν μιλάμε όμως για μερικές χαραγματιές, αλλά για σωστό καρεδάκι!


Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνουμε ρηχές τομές (3 χιλιοστών ιδανικά) κατά μήκος της επιφάνειας του κρέατος. Κατόπιν επαναλαμβάνουμε από την αντίθετη κατεύθυνση, κάθετα στις πρώτες τομές.


Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά του κομματιού. Μετά καρυκεύουμε το κρέας με τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και το ρίχνουμε στο μπάρμπεκιου, προσέχοντας ωστόσο να το αφήσουμε λιγότερο από όσο συνήθως στη φωτιά. Γιατί θα «γίνει» γρηγορότερα.


Τι κερδίζεις με την τεχνική; Το γεγονός ότι τα καρυκεύματα θα εισχωρήσουν μέσα στο κρέας, αντί να παραμένουν απλώς στην επιφάνειά του. Ταυτοχρόνως, το χαραγμένο κρέας επιτρέπει στη θερμότητα να εισχωρήσει βαθύτερα, ψήνοντάς το πιο ομοιόμορφα.


Όπως μας εξηγεί η food editor Σέρι Ράτζικαρν το χάραγμα στο κρέας επιτρέπει στα κομμάτια με μακριές ή σκληρές ίνες να γίνουν πιο μαλακά, καθώς οι τομές διασπούν αυτές τις ίνες, αφήνοντας το κομμάτι πιο τρυφερό στην υφή

epirusblog.gr
5 of 5
Πριν Βάλει Το Κρέας Στη Σχάρα Το Χαράζει – Μόλις Δείτε Το Λόγο Θα Τρέξετε Να Το Κάνετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6202689763525952719
Σχόλια
item