''Ο Μακρόν στέλνει στην Ελλάδα δύο ετοιμοπαράδοτες φρεγάτες υπό την μορφή δανεισμού'' ''Ο Μακρόν στέλνει στην Ελλάδα δύο ετοιμοπαράδοτες φρεγάτες υπό την μορφή δανεισμού'' | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

''Ο Μακρόν στέλνει στην Ελλάδα δύο ετοιμοπαράδοτες φρεγάτες υπό την μορφή δανεισμού''

''Ο Μακρόν στέλνει στην Ελλάδα δύο ετοιμοπαράδοτες φρεγάτες υπό την μορφή δανεισμού''

Ραγδαίες εξελίξεις - Δείτε βίντεο

Eξελίξεις όπως φαίνεται δεν θα έχουμε μόνο τα Rafale, αλλά και με φρεγάτες, με το Παρίσι να ετοιμάζει μία ''σούπερ'' προσφορά για την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι, Θωμαΐς Παπαιωάννου, το μεσημέρι της Τρίτης, πηγές στη Γαλλία έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο να δοθούν υπό τη μορφή δανεισμού δύο ετοιμοπαράδοτες φρεγάτες, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις παρούσες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα να μην πιεστεί δημοσιονομικά.  

Αλλες πληροφορίες, πάλι, έκαναν λόγο για  ένα χαμηλότοκο δάνειο κατά το πρότυπο της συμφωνίας των Γάλλων με την Αίγυπτο (για μία φρεγάτα FREMM, δύο Mistral και τέσσερις κορβέτες Gowind) που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να καταβάλει μία ετήσια δόση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της κυβέρνησης.  

Ταυτόχρονα, το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle σχεδιάζει τον πλου του προς την Ανατολική Μεσόγειο συνοδευόμενο από έναν μικρό Γαλλικό στολίσκο. 

Tις επόμενες εβδομάδες ανάλογα και με τις κινήσεις της 'Αγκυρας θεωρείται πιθανό ότι θα δούμε μια μεγάλη Ελληνο-Γαλλική αεροναυτική άσκηση ακόμα και σε ''καυτή'' για τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα θαλάσσια περιοχή. 

Οι επαφές πλέον Αθήνας και Παρισιού είναι καθημερινές ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Ο ''πυρετός'' συνομιλιών τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε στρατιωτικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας των Rafale της Dassault βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Ελληνικό Επιτελείο. 

Δείτε βίντεο: 


epirusblog.gr
5 of 5
''Ο Μακρόν στέλνει στην Ελλάδα δύο ετοιμοπαράδοτες φρεγάτες υπό την μορφή δανεισμού''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8333069228763641539
Σχόλια
item